GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Nisan 2016 Cuma 18:23

Mardin ve Şırnak'tan acı haber: 5 şehit!

Mardin Savur'da PKK'lılar yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik devam eden operasyonda da 1 polis memuru şehit oldu.

Saldırı, Mardin'in Savur ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Taşlık ve Yazır köyleri arasındaki yolda bugün saat 19.30 sıralarında yapıldı. PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 4 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Savur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının ardından karayolunu ulaşıma kapatan güvenlik güçleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. (dha)

ŞIRNAK’TA 1 POLİS ŞEHİT
Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik devam eden operasyonda 1 polis memuru şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Kent merkezinde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor.

İsmetpaşa Mahallesi'nde teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit düştü, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Şırnak Asker Hastanesi ve Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. (a.a)