GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Mart 2016 Cuma 11:12

Marble ekonomiye moral oldu!

Pek çok önemli etkinliğin peş peşe iptal edildiği şu günlerde Marble'a gösterilen büyük ilgi hem kent hem de ülke ekonomisi adına büyük moral oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE 22. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı büyük ilgi görüyor. Marble’ın ilk iki gününde Fuar İzmir’e ziyaretçi akını yaşandı. Ziyaretçi yoğunluğu katılımcıların yüzünü güldürdü. Marble için İzmir ve çevresindeki oteller tam kapasite dolulukla hizmet verdi. Dünyada ve ülkemizde son günlerde yaşanan gelişmelere rağmen Marble güven tazeledi, sektörden tam not aldı.

Özellikle Çin, Hindistan ve İtalya’dan gelen alıcıların ilgisi dikkat çekerken, katılımcıların yaşanan yoğunluktan duyduğu memnuniyet sevindirdi. Yerli, yabancı iş ortaklıklarının pekiştirildiği, yeni iş anlaşmalarının temelinin atıldığı Marble, sektör temsilcilerinin yanı sıra mimar, müteahhit ve mühendislerin de ilgi odağı oldu.

22. MARBLE REKORU
Mermer sektörünün nabzını tutan fuara ilk iki günde 80 ülkeden ziyaretçi geldi.  Geçtiğimiz yıl 4 gün boyunca 35 ülkeden ziyaretçinin geldiği fuar, bu yılki ziyaretçi artışıyla gücüne güç kattı. 4 gün boyunca 50 binden fazla profesyonel ziyaretçinin gelmesi beklenen Marble için şehrin belirli noktalarından özel servislerle ulaşım da sağlanıyor.

Sektörün dünya devlerini bir kez daha Fuar İzmir’de bir araya getiren Marble, 26 Mart’a kadar profesyonel ziyaretçiler tarafından ziyaret edilebilir.

ZİYARETÇİ YAĞDI
İlk iki günde fuarı ziyaret eden ülkeler: ABD, Almanya, Amerikan Samoası, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Brezilya, Britanya Virgin Adaları, Bulgaristan, Çad, Cezayir, Çin, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Güney Afrika, Güney Kıbrıs, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İsrail, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kore, Kosova, Kuveyt, KKTC, Libya, Lübnan, Macaristan, Malezya, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portoriko, Romanya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Suriye, Suudi Arabistan, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yeni Zelanda, Yunanistan.