GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
2 Ağustos 2016 Salı 19:31

Manisa'da o meydanın adı Demokrasi Meydanı oluyor!

Manisa'nın Şehzadeler Belediyesi meclis toplantısında, kentte demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Manolya Meydanı'nın ismi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi. 

Şehzadeler Belediyesi'nin olağanüstü meclis toplantısı, Bedesten'de yapıldı. Toplantıda; Şehzadeler İlçe Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP Grup Başkanvekili Ziya Elmalı, CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci ve AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı imzalı darbe karşıtı bildiri okundu. Başkan Çelik, demokrasiye ve millete alçakça bir saldırı yapıldığını belirterek şunları söyledi: 

"Milletimizin, şerefli ordumuzun askerlerinin ve kahraman Türk polisinin gayretleri tarih boyunca unutulmayacaktır. AK Partili, CHP'li, MHP'li meclis üyeleri olarak bu hain girişimi lanetliyoruz. Halkın darbe girişimine karşı gösterdiği kararlılık, Türkiye'de demokrasinin daha da yerleşmesi adına son derece anlamlıdır. Hukuk bu saldırıya girişenlere bedelini en ağır şekilde ödetecektir. Manisa'da da günlerce demokrasi bekçiliği yapılan, demokrasiye olan inancın gösterildiği Manolya Meydanı'nın ismini de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştiriyoruz"

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Manolya Meydanı'nın isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. (dha)