GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Eylül 2016 Pazartesi 11:38

Manisa'da korkutan depremler: İzmir'i de salladı

Manisa’nın Akhisar ilçesi iki saat içinde en büyüğü 5 şiddetinde 3 depremle sallandı. Depremlerin arasında yaklaşık 20 artçı sarsıntı yaşandı. Depremler İzmir'de de şiddetli şekilde hissedildi.

EGEDESONSÖZ – Manisa ve İzmir Kurban Bayramı'nın ilk günü deprem paniği yaşadı. 

Saat 11.26’da merkez üssü Manisa’nın Akhisar ilçesi büyük bir sarsıntı meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi depremin yerin 13.6 kilometre altında meydana geldiğini ve 5 şiddetinde olduğunu açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Veri Merkezinden yapılan açıklamaya göre ise depremin büyüklüğü 4,6 olarak kaydedildi.

Yaklaşık 10 saniye süren deprem bölgede paniğe yol açarken, İzmir’in Manisa’ya komşu tüm ilçelerinde de hissedildi. Deprem İzmir'in yanı sıra Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'yi de salladı. 

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremi ilçe merkezinde şiddetli biçimde hissettiklerini ve ekiplerin hemen hasar tespit çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi.

İlk bilgilere göre depremde can kaybı ya da yaralanan olmadığını ifade eden Peker, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok, maddi kayıp var mı diye tespit başlattık. Vatandaşlarımızın bu güzel bayram gününde soğukkanlı olmasını rica ediyorum. Geçmiş olsun." dedi.

11 ARTÇI VE İKİ DEPREM DAHA! 
Akhisar merkezli depremden sonra ilçede yaklaşık 2 saat içine  içinde büyüklükleri 2.5 ile 3.3 arasında değişen 20 artçı deprem meydana geldi. 

İlçe saat 12.29'da bu kez yerin 13.1 kilometre altında gerçekleşen depremde 4.4'le sallandı. Bu depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılar sonrası ilçede saat 13.05'te de 4 şiddetinde bir deprem oldu. 

YÜZEYE YAKIN OLDUĞU İÇİN ÇOK HİSSEDİLDİ
Hürriyet'e konuşan Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Zafer Akçığ, depremin yüzüye çok yakın olduğu için çok hissedildiğini söyledi. Prof. Dr. Akçığ, Manisa Akhisar’da aktif faylar olduğunu belirterek, "Ben İzmir Bostanlı’da yaşıyorum evde çok hissettim. Çünkü çok derinde değil yüzeye yakın. 5 de orta büyüklükte bir deprem. Akhisar’da aktif faylar var. Bunlar olağan depremler. Panik yok" dedi. (Haber servisi, AA)