GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
22 Aralık 2017 Cuma 10:57

Manisa'da büyük kavga! Başkanla vekil karşı karşıya!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ’ın içme suları üzerinden başlayan tartışması kavgaya dönüştü. Özdağ’ın, “Cin misin, şeytan mısın” diyerek eleştirdiği Başkan Ergün, “Niyeti belediye başkan adayı olmak. Ama çok iddialıyım, aday yapmazlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel yönetimlerde MHP’nin güçlü olduğu Manisa ilinde şimdiden seçim tartışmaları başladı. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Katıldığı bir programda içme sularının kirli olması nedeniyle belediye başkanını eleştiren AK Partili Özdağ, “17 ilçenin 14’ünün içme sularında sorun var. Halk sağlığı müdürlüğü gereken tespitleri yapmış.  Basın açıklaması yaparak belediyeyi göreve davet ettim. Belediye başkanı sonra çıkıp ‘benimle uğraşan çarpılıyor’ demiş. Bak Cengiz Ergün sen cin misin, şeytan mısın da insanlar çarpılıyor. Sen bırak çarpmayı da görevini yap. Yapmazsan Manisalılar seni sandıkta öyle bir çarpar ki görürsün” demişti.

AK Partili Özdağ’a yanıt veren Belediye Başkanı Ergün, Özdağ’ın 2019 yerel seçim sürecinde aday olmak için kendisini eleştirdiğini söyledi. Ergün, “2019 yılında tamamen Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma telaşına sokmuş kendini. Bunu her yerde empoze etmeye çalışıyor. Bunu herkese söyleyeyim. Bu kadarda iddialıyım. 2019 yılında Selçuk Özdağ’ı AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmazlar. Bu kadar açık ve net. Bu benim kalbi duygularımla söylediğim bir his. Selçuk Bey bunu iyi öğren” dedi.

Başkan Ergün, ayrıca, “Kimin cin kimin şeytan olduğunu Allah bilir, sen bilemezsin. Seni Allah’a havale ediyorum. Kimin çarpılacağını Allah bilir. Bu söylemleri kendi üzerine almış ve çarpıtarak kullanmış. Ben isim vermemiştim, yarası olan gocunsun. Kendi üzerine alınmış” ifadelerini kullandı.