GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
17 Temmuz 2016 Pazar 07:38

Manisa'da askeri kalkışma protestosu

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAD), Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından '16 Temmuz' tarihini Demokrasi Bayramı ilan ettiklerini belirterek 'Darbeye Hayır' eylemi düzenledi. 

Manisa Sivil Dayanışma Platformu'nun çağrısı üzerine Manolya Meydanı'nda toplanan yaklaşık 4 bin kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişimin engellemesini coşku içinde kutladı. 16 Temmuz'u Demokrasi Bayramı ilan ettikleri belirten grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat şöyle dedi:

"Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir. Bundan sonra 16 Temmuz tarihini Demokrasi Bayramı olarak ve şöleni olarak kutlayacağız. Milletin iradesi 16 Temmuz'da geri döndü." 

Açıklamanın ardından toplanan kalabalık ellerinde Türk Bayraklarıyla bir taraftan tekbir getirirken, bir taraftan da 'Darbeye Hayır' sloganları attı. Konvoylar eşliğinde otomobilleriyle geçen sürücüler ise korna çalarak gruba destek verdi. (dha)