GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
24 Nisan 2016 Pazar 14:00

Manisa'da 476'ncı kez mesir şöleni!

Manisa’nın 5 asıra yaklaşan geleneği olan ve UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 476’ncı kez Sultan Camii ve külliyelerinden şifalı mesir macunlarının saçılmasıyla son buldu.

Vatandaşlar ve protokol üyeleri, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verirken, şifalı mesir macunlarını kapmak için birbiriyle yarışan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

476’ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin son günü, Hükümet Önü’nden kortejle başladı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, kızı Hande Ergün, Manisa Milletvekilleri, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları, başkan yardımcıları, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ve yabancı ülkelerden büyükelçiler, konsoloslar ile kardeş şehir belediyelerinden yetkililer katıldı.

Mesir kapmak için birbirileriyle yarıştılar
Temsili Hafsa Sultan, Merkez Efendi, Manisa’dan yetişen şehzadeler korteje renk katarken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri de korteje marşlarıyla damga vurdu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşları selamlayarak, kortejde ilerledi. Hükümet önünden başlayan kortej, şifalı mesir macunlarının saçılacağı Sultan Camii’nde son buldu. Hafsa Sultan’ın Merkez Efendi’ye berat vermesinin temsili töreninin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesir saçımı için bekleyen vatandaşları selamladı. Ardından şifalı macunlar halka saçılmaya başladı. Mesir kapmak için birbiriyle yarışan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Emniyet yoğun güvenlik önlemi aldı
Manisa’nın 5 asıra yaklaşan geleneği olan ve UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine alınan Mesir Macunu Festivali’nde Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’dan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla mesir saçılacak bölgedeki alanları Türk bayraklarıyla donattı. Manisa Emniyet Müdürlüğü’nün yoğun güvenlik önlemi aldığı festival alanında, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Alana girecek vatandaşların tek tek üstleri aranırken, çevre illerden çevik kuvvet ekipleri de, takviye olarak festivalde yer aldı. Festivale katılan tüm Manisalılara teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu köklü festivale destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.