GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ağustos 2020 Çarşamba 18:11

Mahkemenin kapattığı taş ocağını açtırdılar: Kaçak RES!

Çeşme Germiyan’da Güral Porselen tarafından yapılan RES inşaatına tepkiler devam ederken arkeolojik kalıntı alanı olduğu gerekçesiyle Çeşme Müze Müdürlüğü ekipleri alanda inceleme yaptı.  Şirketin ayrıca mahkeme kararıyla kapatılan bölgedeki bir taş ocağını açtırıp malzeme temin etmesi şaşkınlık yarattı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Çeşme İlçesi Germiyan Köyü sınırlarında Kislecik Mevkii’nde yürütülen Rüzgar Santrali (RES) projesine tepkiler sürüyor. Bölge halkı, çevre ve doğa derneklerinin de katılacağı büyük eyleme hazırlanırken RES projesinin yürütücüsü Kütahya Porselen çalışmaları hızlandırdı. İş makinaları ve kepçelerle bölgeye hafriyat çalışmaları yapılırken rüzgar türbini dikme işlemleri de sürüyor.

Gelen tepkiler ve ihbarların ardından Çeşme Müze Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar alanda arkeolojik inceleme yaptı. Roma dönemine ait kalıntılar ve kilisenin bulunduğu arazide hafriyat çalışmaları değerlendirildi. Ekiplerin, kısa süre içinde durumla ilgili rapor düzenleyecekleri belirtildi.

Öte yandan Kütahya Porselen’in rüzgar türbinlerinin kurulacağı alanda kullanılacak beton ve taş malzemeyi daha önce mahkeme kararıyla kapatılan bir taş ocağından alması dikkat çekti. Cantürk Petrol’e ait taş ocağını mahkeme kararına rağmen açtıran şirket kamyonlarla malzeme taşıdı. Bölge halkı mahkeme kararlarının hiçe sayıldığını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.