GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Kasım 2017 Pazartesi 17:13

Mahkemeden flaş Nuriye Gülmen kararı!

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve bir süre sonra da tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 5'inci duruşmasında, Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Savcı sabah açıkladığı mütalaada tahliye talep etmişti.

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve bir süre sonra da tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 5'inci duruşmasında, Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 1 Aralık tarihine ertelendi. Gerekçe ise şöyle: "Kuvvetli suç şüphesinin bulunması, atılı suçun ceza miktarı dikkate alındığında adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı." Nuriye Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin ardından duruşma çıkışında bir grup oturma eylemi yaparak 'Nuriye Semih işe alınsın' şeklinde slogan attı.

Gruba sert müdahale eden polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Avukatlar ve duruşmaya gelen izleyicilerden bazıları polisin sert müdahalesine tepki gösterdi. Bunun üzerine polis  biber gazıyla müdahale ederek grubu dağıttı. (DHA)