GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mart 2023 Pazartesi 12:37

Mahkeme salonunda şok eden olay... Hakimin önüne kurşun koydu!

İzmir Adliyesi’nde dikkat çeken bir olay yaşandı. Eşine şiddet uyguladığı ve silahla tehdit ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkartılan zanlı duruşma salonunda polislerin gözü önünde hakimin önüne kurşun koydu. Sonra “buna çok iyi bak” diyen zanlı kurşunu eline alarak yuttu. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Bayraklı Adliyesi’nde yaşanan olay “güvenlik” sorununu gündeme getirdi.  Sık sık eşine şiddet uygulayan ve silahla tehdit eden H. K. isimli şahıs en son olay neticesinde şikayetçi olununca polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak savcılığı sevk edildi. Savcılık daha önceki tutum ve davranışlarını da göz önünde bulundurarak olası bir kadın cinayetinin de önüne geçmek için “şiddet ve silahlı tehdit” suçlamasıyla tutuklama talebinde bulundu. Polisler eşliğinde nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne getirilen şahıs kararın yüzüne okunması ve tutuklandığının bildirilmesi üzerine şok eden bir eylem gerçekleştirdi.

Mahkeme salonunda polislerin yanında bir anlık dikkatsizlikten yararlanarak katibin olduğu bölgeye kadar geldi ve cebindeki kurşunu masanın üzerine koydu. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi’ne “buna iyi bak” diye uyarıda bulunan şahıs daha sonra mermiyi alarak ağzına attı ve yuttu. Polislerin müdahalede geç kalmasının ardından şahsın yakalama, gözaltı ve mahkemeye getirilme aşamalarında üst aramasının yapılmaması gibi konular adliyede gerilime neden oldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adliyede güvenliği sağlayan kolluk birimleri ve emniyet müdürlüğü yetkililerini uyardığı öğrenildi.