GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Haziran 2021 Çarşamba 08:53

MP’li Güven'den CHP’li Bayır'a sert yanıt: Üç kişi yarıştı, üçüncü oldu!

Memleket Partisi'nin (MP) CHP'ye karşı kurulmuş bir parti olmadığını, CHP'yi eleştirmediğini belirten MYK üyesi Asuman Ali Güven, "Tacettin Bey'in beni kast ederek söylediği sözleri hoş karşılamadım. Kendisi atamayla il başkanı oldu, seçime girdi, üç kişi yarıştı, kendisi üçüncü oldu. Son seçimde milletvekili adayı olarak gösterilmeyecekti, İYİ Parti'ye gidenlerden olduğu için listeye yazıldı" ifadelerini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın, SonSöz TV'de yaptığı açıklamalarda, Muharrem İnce'nin başkanlığını yaptığı Memleket Partisi'nin İzmir kadrolarına yönelik eleştirileri, büyük yankı uyandırdı. Bayır, Memleket Partisi'nin MYK üyesi ve CHP eski İl Başkanı Asuman Ali Güven'i kast ederek "Zaten çok kısa bir süre görev yaptı. Öyle kongreyle seçilmiş ya da atanmış bir il başkanı değil. Arkadaşın birçok kez adaylıkları oldu, seçilemiyor, olmuyor" şeklindeki sözlerine Güven'den cevap geldi.

İLK KONGRESİNDE ÜÇ ADAY VARDI, TACETTİN BEY ÜÇÜNCÜ OLDUÜ
Tacettin Bayır'ın da CHP İl başkanlığına atamayla geldiğini söyleyen Asuman Ali Güven, "Tacettin Bey de kongrede seçim kazanıp il başkanı olmadı. Kongrede aday olmak için imza toplamaya çalıştı, çok zorlandı. Nitekim o sene il başkanlığı yarışında üç kişi vardı, Tacettin Bayır, üçüncü oldu" dedi.

17 AY İL BAŞKANLIĞI YAPTIM, KİMSENİN ADAMI OLMADIM
Tacettin Bayır'ın sözlerini çok yadırgadığını belirten, "Kendine baksın" yanıtını veren Asuman Ali Güven, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben 17 ay il başkanlığı yaptım; namusluca, şereflice. Hiç kimsenin adamı olmadım. 45 yıllık partili olmanın gereğini yerine getirdim. Herkesi kucakladım. Referandum kampanyasında yüzde 68.8 oranında oy aldık. 30 ilçede de 'hayır' oyları çoğunluktaydı. Tüm ilçeleri kazanacağız dedik. Ben ayrıldıktan sonra yapılan seçimde Büyükşehir için aldığımız oylara bakın, kaç ilçeyi alamamışız, ona bakın, bir mukayese yapın. Doğrusu Tacettin Bey'in bu demecini çok yadırgadım. Tacettin Bey'e, son seçimlerde milletvekili listesine alınmayacağını, ancak İYİ Parti'ye geçenler arasında olduğu için bunun hatırına yazıldığını da hatırlatmak isterim. Bunlara girmenin anlamı yok. Memleket Partisi olarak CHP'yi eleştirmiyoruz, suçlamıyoruz. CHP'ye karşı kurulmuş bir parti de değiliz. Türkiye'de bir iktidar sorunu var. Muhalefette yetersizlik var. Biz bunların peşindeyiz"