GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Mart 2022 Cumartesi 09:24

MHP'li Şahin'den 'zam' tepkisi… Biz de rahatsızız!

Türkiye'de son aylarda yaşanan fiyat artışlarından kendilerinin de rahatsız olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "İnsanlarımız zor durumda biliyoruz biz de bundan rahatsızlık duyuyoruz. Türkiye'de gördüğüm zimmî bir anlaşma var" diye konuştu. Yerel yönetimlere de çağrıda bulunan Şahin, "Ispanak hal de 3 TL. Büyük markette 15 TL.  Belediye niye müdahale etmiyor buna? Adamlar diyor ki 'Bize talimat verdiler müdahale etmeyeceksiniz'. Bu İzmir'de ve tüm Türkiye'de böyle" dedi.

EGEDESONSÖZ - Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer alan gıda enflasyonu ve enerji zamları hakkındaki tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Muhalefet partileri her ilde düzenlediği eylemler ile yüksek fiyatları protesto ederken, hükümete zamları geri alma çağrısında bulunmuştu. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhur İttifakı arasında sık sık 'pazarlardan haberiniz var mı?' ve 'çarşıyı, esnafı birlikte gezelim' gerilimleri yaşanırken tartışmalar Milliyetçi Hareket Partisi de dahil oldu.

SONSÖZ TV'ye konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, fiyat artışlarından kendilerinin de rahatsız olduklarını belirtirken, Millet İttifakı'nın 'kaos' oluşturulmak istediğine dikkat çekti.

FİYAT ARTIŞI VAR BUNU GÖRÜYORUZ AMA…
İzmir'de de bulunan bir zincir markette fiyat oyunu gerçekleştirdiğini dile getiren Şahin, fiyat artışlarından kendilerinin de rahatsız olduğunu ifade ederek "Toplu olarak çok büyük bir sosyal medya algısı, zorlaması altındayız. Bunun farkında olunmasını, Cumhur İttifakı'na desteğimizin sürdüğünü ve artarak süreceğini ifade etmek birincil hedefimiz. Türkiye'de dünyadaki enerji fiyatlarının artmasından kaynaklı bir fiyat artışı var bunu görüyoruz ve farkındayız. İnsanlarımız zor durumda biliyoruz biz de bundan rahatsızlık duyuyoruz. Türkiye'de gördüğüm zimmî bir anlaşma var. Geçen hafta KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Bu büyük marketlerde çalışan arkadaşlarımız gelip bize diyor ki, 'Dün akşam bize mesai yapacaksınız geç gideceksiniz diye uyardılar. Biz gece geç saatlere kadar fiyatları yüzde 10 oranında arttırdık, sabahta yüzde 7 indirim yaptık.' Bunlara ne demeliyiz?" diye sordu.

BELEDİYE NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?
Evdeki pazar ve market alışverişlerini kendisinin yaptığını dile getiren Şahin, kasti bir şekilde fiyat arttıranlarının olduğunu ve bunun amacının kaos oluşturmak olduğunu söylerken, "Bende 4 çocuklu 5 torunlu bir aileyim. Alışverişimi kendim yapıyorum, pazara markete kasaba gidiyorum. Zaman buldukça dolaşıyorum. Fiyatlardan çok rahatsızım. Türkiye'de enflasyon kaç? Yüzde 40. Fiyatlar yüzde kaç arttı? Enflasyon belli, niye fiyatlar 2-3 katı arttı? Türkiye'de adını koyamadığım adres -söyleyemeyeceğim- bir zimmi karşı duruş var. Kasıtlı karşı duruş. Fiyatlar kasti kaosçular tarafından, kasti olarak değerinin çok üzerinde arttırılıyor. Ispanak hal de 3 TL. Büyük markette 15 TL.  Belediye niye müdahale etmiyor buna? Adamlar diyor ki 'Bize talimat verdiler müdahale etmeyeceksiniz'. Bu İzmir'de ve tüm Türkiye'de böyle.  Piyasada bir fiyat kaosu oluşturmak isteyen ve bunu kasıtlı yapan bir kesim var. Biri yaptığı için diğeri de arttırıyor. Eskiden rekabet vardı. Şimdi rekabet kalmadı herkes daha yüksek satmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

O TOPLANTIDA İMAMOĞLU'NUN İŞİ NEDİR?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yüklenen Şahin, "Devlet, hükümet bu işin üstünde. Büyük mağazalara ceza yazıyor... Bu bir kaos ortamı. Bu ortamın çok kısa sürede çözüleceğini biliyorum. Böyle bir şey var diyorum ve gerçeğe dikkat çekiyorum. Muhalefetin bir kaos yarattığını, masada, kasada, söylemde, Türkiye'yi şikayet etmede… Bunları konuşuyoruz. Bizim bu söylenen yüzde 3'lük 5'lik siyasetin temsilcileri her Allahın günü İngiliz, ABD elçileri ile ne konuşuyor ne söylüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı Belçika'daki bir toplantıda, Milli Savunma Bakanı'nın katıldığı toplantıda Türkiye'yi şikayet etmeye gitmenin ne anlamı var? Hayırdır? Belediye Başkanının milli savunma bakanının katıldığı toplantıda Cem Özdemir'e ağlanmasının gerekçesi nedir? O toplantıda İmamoğlu'nun işi nedir? İstanbul'u yönettin, bitirdin de işin oraya mı geldi?" sorularını yöneltti.