GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Aralık 2020 Çarşamba 10:39

MHP'li Şahin'den 'yeni sayfa' çıkışı: Menemen'e pahalıya mal oluyor

Menemen'de gerçekleştirilen seçimi gazetemize değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, " Bunların yeni sayfalarından korkuyoruz. Yeni sayfa dedikleri nedir acaba, nasıl bir yeni sayfa açacaklar halkın önüne, getirdikleri adam şuan devletin önünde, yeni birini getirdiler, bu kadar üstünlükleri olmasına rağmen seçimi kura ile kazandılar. Buna da sevindiler…" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen'de eski başkan Serdar Aksoy'un görevden alınmasının ardından yeni başkan vekili seçimleri kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin (Millet İttifakı) Mecliste sayısal olarak net bir üstünlüğü olmasına rağmen, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ( Cumhur İttifakı) arasında geçen yarışta, 4 turda kazanan çıkmazken, seçim kura turuna kaldı.

Kurayı CHP adayı Deniz Karakurt kazanırken, seçim sonrası Cumhuriyet Halk Partisi'nden 'yeni bir sayfa' açıklamaları geldi.

- ŞAHİN, ŞAHİN’E KARŞI… ‘MENEMEN 25 YILDIR ZULÜMLE YÖNETİLİYOR’ POLEMİĞİ!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kura sonrası gerçekleştirdiği açıklamaları eleştirdi.     

"YENİ SAYFA AÇMAK MENEMEN'E PAHALIYA MAL OLUYOR"
Menemen'de gerçekleşen başkan vekili seçimi sonrası CHP cephesinden gelen açıklamalara dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Son bir açıklama yapmışlar, 'CHP Memenen'de yeni bir sayfa açacak' diye. Yeni bir sayfa dedikleri sayfayı merak ediyorum açıkçası. Bunların yeni sayfalarından korkuyoruz. Yeni sayfa dedikleri  nedir acaba, nasıl bir yeni sayfa açacaklar halkın önüne? Getirdikleri adam şu an devletin önünde, yeni birini getirdiler, bu kadar üstünlükleri olmasına rağmen seçimi kura ile kazandılar. Buna da sevindiler… Süreci takip ediyoruz, ilginç geldi bize. Ben CHP'nin yeni sayfa açacağı söylemini bu yüzden ilginç buldum. Yeni sayfa açmak Menemen'e pahalıya mal oluyor. Bu kaça mal olacak onu merak ediyoruz. Her açtıkları yeni bir sayfa, Menemen'in hizmetine, oradaki işlerin yürütülmesine pahalıya mal oluyor. Biz de merakla bekliyoruz yeni sayfaları nedir diye. 10 bin oy fark ile kazandıkları ilçede kura ile kazanmanın mutluluğunu sevincini yaşıyorlar… Önümüze yeni bir sayfa açtılar, bakalım 1 seneye kadar önümüze ne çıkacak göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZE İLGİNÇ GELİYOR"
Menemen'de belediye personelinin maaş alamaması konusuna da değinen Şahin "Ben bu süreci normal bulmuyorum. İnsanlar maaş alamıyor, şehrimiz hizmet alamıyor, çalışanlar parasını alamıyor ancak gene kazanıyorlar. Hüsranla sonuçlanıyor, yeniden sayfa açıyorlar, bu da bize ilginç geliyor" dedi.

VATANDAŞ HEM HİZMET ALAMIYOR HEM DE 25 YILDIR CHP ZULMÜNÜN ALTINDA BU ŞEHİR
Önümüzdeki yerel seçimlerde Menmen'in Cumhur İttifakı ile tanışacağını ifade eden Şahin, "Maalesef biz bunu kendimizi ifade eksikliği olarak görüyorum. Kendimizi halkımıza düzgün ifade edememişsiz, halkımız da bize oy vermemiş, önüne tekrar tekrar sayfa açan adama oy veriyor. Demek ki kendimizi daha çok izah edeceğiz. Vatandaş hem hizmet almıyor, hem de 25 yıldır CHP yönetiminin zulmü altında şehir… Yani bir hizmet yok. Bir hizmet yapılmıyor. 25 yıl önce Menemen neyse şimdi de o. Bir Aliağa'ya, Bergama'ya, Kınık'a bakın, birde Menemen'e bakın… Fark o kadar ortadaki. 25 yıldır CHP bu şehre hizmet etmiyor. Ama 10 bin oy fark ile kazandıkları yeri kura ile kazandılar diye davul çaldırdılar, bende hayretle izledim onları. Toplam 18 meclis üyeleri vardı, Cumhur İttifakı'nın 12 meclis üyesi vardı. 15-15 eşitlik çıktı. Bunu CHP'liler de anladı. İnşallah Menemen yeni dönemde Cumhur İttifakı ile tanışacak" diye konuştu.