GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ocak 2023 Perşembe 11:14

MHP’li Şahin’den açıklama: İzmir’de bir tane bile istifa yok!

Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifaların olduğu yönündeki iddialar hakkında konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, kendi teşkilatında bu nedenle hiçbir istifanın olmadığını belirtirken ““Benim teşkilatımdan, İzmir’den bu vesile ile istifa eden kimse yok. Öyle bir şey yok. Ben böyle bir şey ile karşılaşmadım" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son günlerde gerçekleştirilen açıklamalar ile Mayıs ayında yapılmasına kesin gözüyle bakılan genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

Son dönemlerde İzmir’de de vites arttıran partilerin başında gelen Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise üye katılarına hız verilmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde ise tek seferde 120 kişinin partiye katılımını gerçekleştiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Ege’de Sonsöz’e konuştu.

15 GÜN BOYUNCA ROZET TAKMA MESAİSİ
Önümüzdeki 15 gün boyunca her gün üye kayıt töreni yapılacağını belirten Şahin, “Milletimizin, vatandaşımızın MHP’ye olan ilgisinin en güzel göstergesidir. Bu geçişler bize güç veriyor. Zaten önümüzdeki 15 gün boyunca her gün, her akşam mutlaka bir ‘yeni üye’ törenimiz olacak. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nden, İYİ Parti’den, Zafer Partisi’nden, Adalet Partisi’nden istifa eden yurttaşlarımız teveccühünü bizden yana kullanıyor ve Milliyetçi Hareket Partisi saflarına katılıyorlar. Şunun da altını çizmek gerekiyor aslında. Bu vatandaşlarımıza teklifi de bizler götürmüyoruz. Kendileri tüm gönülleri ile bize ‘partiden istifa ettik ve bu mücadelenin içinde yer almak istiyoruz’ diyorlar. Buna da ‘zillet ittifakı’nın açıklamalarından ve gidişatından kaynaklandığını belirttiler” dedi.

MHP DÜŞERSE CUMHUR İTTİFAKI DÜŞER KAFASINDALAR
Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından ‘MHP’den büyük istifalar var ve partililer kaçıyor’ tarzındaki iddiaların ortaya atılmasını değerlendiren Şahin, “Biz ısrarla şunu söylüyoruz. Türk Milleti, Türk Devleti 50 yıldır hiç olmadığı kadar bir algı operasyonu/baskısı ile karşı karşıya. Hiç olmadığı kadar ülkemiz büyük bir baskı altında. Planlı ve programlı bir baskı bu. İç ve dış mihrakları tarafından 5’nci kol faaliyetleri ile bütün oklar Milliyetçi Hareket Partisi üzerine çevrilmiş durumda. ‘MHP’yi düşürürsek, Cumhur İttifakı’nı düşürürüz’ kafasında herkes. Ancak onların bilmediği şey, MHP doğal bir hareket!” diye konuştu.

Partisinden bu konuda herhangi bir istifa olmadığını da vurgulayan Şahin, “Benim teşkilatımdan, İzmir’den bu vesile ile istifa eden kimse yok. Öyle bir şey yok. Ben böyle bir şey ile karşılaşmadım. Ancak teşkilatımızda karşılaştığımız; MHP ve Türk Milliyetçiliği doğal bir hareket olması nedeniyle ‘cahil’ gördükleri vatandaş her şeyin farkında. Bu nedenle de akın akın üye olmaya geliyorlar. Göreceksiniz… Önümüzdeki süreçte daha büyük katılımlar olacak” ifadelerini kullandı.

İlerleyen günlerde siyasette üst kademede görev almış isimlerin de MHP’ye katılacağını vurgulayan Şahin, “Önümüzdeki hafta siyasette üst kademelerde görev almış, vekillik, il başkanlığı, PM üyeliği gibi görevlerde bulunmuş isimlerle de karşılaşacaksınız” diye konuştu.

YUNANLILAR BİLE YAPMAZ AMA…
6’lı masanın söylemlerinden dolayı çok sayıda üye geçişinin olduğunu belirten Şahin şunları söyledi:

“6’lı masadan ayrılanların gerekçeleri, ‘çatlak’ değil, 6’lı masanın söylemlerinden kaynaklanıyor. Bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi ‘Demirtaş’a madalya takacağım’ dedi... İYİ Parti ‘Demirtaş ile kahvaltıya gideceğiz’ dedi. DEVA Partisi ‘İHA’lara dokunacağız’ diyor… Yani Türk Milleti’nin hassas olduğu yerlere bunlar saldırıya geçtiler. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi ‘Bu açıklamaları ancak Yunan yapar’. Ancak bu açıklamaları 6’lı masanın tamamı yapıyor”