GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Eylül 2022 Cumartesi 18:05

MHP'li Şahin’den CHP’li Ağbaba’ya ‘iflas’ yanıtı: Bu rakamlar hatalı ve çarpıtma!

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın “İzmir’de ilk 8 ayda 5 bin 144 esnafın iflas ettiği”ne dair iddiasını yalanladı. Şahin yaptığı açıklamada İzmir’de 2022 yılı içinde 23 bin 883 yeni işletme açıldığını belirterek “Ağbaba’nın İzmir’le ilgili ne hesabı var bilmiyorum. Yanlış yerlerden bilgi alıyor, haber kaynakları yanlış bilgi veriyor. Bu rakamlar hatalı ve çarpıtmadır” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yılın ilk 8 ayında illere göre iflas eden esnaf sayısına ilişkin bir tablo hazırladı. Ağbaba'nın açıklamasına göre İzmir'de yılın ilk 8 ayında 5144 esnaf iflas etti.

AĞBABA'NIN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise CHP’li Ağbaba’ya rakamlarla yanıt verdi. Şahin açıklamasında şunları söyledi:

“2022’de 23 bin 883 işyeri açıldı İzmir’de. 439 bin işyerinden 463 bine çıktı işletme sayısı. İzmir sanayi, tarım ve turizm kentidir. İzmir’e bu şekilde bakılmalı. İzmir üretim kentidir. İflas kent değil üretimde öncü kenttir. 1 milyon 250 bin hayvan sayısı ile Türkiye’de birinci olan İzmir, çiğ süt üretiminde de birinci sırada. 2021 yılında İzmir’de 14 milyar 800 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. İzmir, Türkiye’de ihracatta ikinci sırada… 2022 yılın sonunda hedef 20 milyar dolar…

Ağbaba’nın İzmir’le ilgili ne hesabı var bilmiyorum. Yanlış yerlerden bilgi alıyor, haber kaynakları yanlış bilgi veriyor. Bu rakamlar hatalı ve çarpıtmadır”