GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2019 Perşembe 12:10

MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e ‘kınama’, İYİ Partililere ‘geri dönün’ çağrısı!

İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer’in asker savcı babası Nurettin Soyer hakkında, “Tunç Soyer; babasının ülkücülere yönelik giriştiği iğrenç işkenceleri, insanlık dışı muameleleri ve yürüttüğü hukuk katliamını kınadığı takdirde mevzu insani bir zemine taşınabilecektir” derken İYİ Parti’ye giden eski partililerine ise, “İnanıyoruz ki MHP’den kopuş yaşamış bütün yol arkadaşlarımız; karşı karşıya kaldıkları bu incitici muameleye rıza göstermeyecekler ve yeniden üç hilalin çağrısına kulak vereceklerdir” diye konuştu.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ve İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer hakkında basın toplantısı düzenledi.

Milletvekili Osmanaoağlu, CHP’li Soyer’in 12 Eylül Darbe döneminde askeri savcı olarak görev yapan babası Nurettin Soyer özelinde sert açıklamalarda bulundu.

SAVCI GÖRÜNÜMLÜ BİR TETİKÇİDİR!
Vekil Osmanağaoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi; ülkücüler için tahrik edici bir karara imza atarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’i ilan etmiştir. Tunç Soyer’in adaylığının; özelde ülkücü harekette, genelde ise 12 Eylül faşizmine maruz kalan bütün toplumsal kesimlerde tepki toplama sebebi ise yakın tarih okuması yapabilen herkes için aşikardır. Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer; 12 Eylül 1980 darbesi sonrası; düzmece belgeler ve hukuksuz yargılamalarla ülkücü hareketi mahkum ettirmeye çalışan savcı görünümlü bir tetikçidir” dedi.  

SAVCI CÜBBESİNİN İÇİNDE KİMLİĞİNİ KAMUFLE ETMEK İSTEYEN BİR KATİLDİR!
Osmanağaoğlu, “Soyer; sırtını yasladığı cuntacılardan aldığı güç ve cesaretle, bugün dahi Türk tarihinde utanç verici bir leke olarak anabileceğimiz MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini hazırlamış ve bu memleketin vatansever evlatlarına karşı taarruza kalkmıştır. İşkence tezgâhları ve idam sehpaları arasına sıkıştırmaya çalıştığı ülkücü gençliği; hazırladığı iftiraname doğrultusunda ifade vermeye zorlamış, çoğu kez sorgu esnasında yaşanan insanlık dışı muamelelere bizzat nezaret etmiştir. Milliyetçi Hareket’in Başbuğu Alparslan Türkeş başta olmak üzere yüzlerce ülkücünün idamını talep eden Nurettin Soyer; savcı cübbesinin içinde kimliğini kamufle etmek isteyen bir katildir. Netice olarak onun yürüttüğü işkenceli sorgular sebebiyle pek çok ülkücü daha dava aşamasında alçakça katledilmiş, yargılamanın sonunda da dokuz ülkücü haksız suçlamalar sonucunda darağacına çıkartılmıştır” diye konuştu.

ÖZÜR DİLEYECEĞİ YER MHP’DİR!
Soyer’in babasıyla ilgili durum için, “Darbe dönemiydi. Kardeşkanı döküldü, eski yaraları kaşımanın anlamı yok’ açıklamasının hatırlatılması üzerine konuşan Osmanağaoğlu, “Biz bunu işkence esnasında öldürülen arkadaşlarımıza nasıl izah edeceğiz. Hiçbir suç isnat edilmeden, hukuk katliamı yapmak isteyen Nurettin Soyer ve benzer arkadaşları darbeyle yapmak istemiştir. Biz burada tarafımız bizim camiamız aracılığıyla Türk milletinden özür dilemeli. Biz bu konuda tarafız ve özür dileyeceği yer MHP’dir” dedi.

SOYER BABASINI KINASIN, BİZDEN KOPAN ARKADAŞLARIMIZ YENİDEN ÜÇ HİLALİN ÇAĞRISINA KULAK VERECEK
CHP’nin Millet İttifakı’ndaki ortağı İYİ Parti’de siyaset yapan eski partilerine seslenen Osmanağaoğlu, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu noktada partisinde bulunan ülkücü geçmişe sahip taraftarlarını değil; ülkücü katili Nurettin Soyer’in mahdumunu ve kirli ittifakı korumayı tercih etmiştir. ‘Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez. İşbirliği yapılmış her yerde destek vereceğiz’ diyen Meral Akşener; kendisine kanarak üç hilalin ışığından kopan ülkücülerin hatıralarını, politik pazarlık masalarına meze yaptığını itiraf etmiştir.Esasen bu hususta sergilenmek istenen bir iyi niyet söz konusu olsa; çözüm son derece basittir. Tunç Soyer; babasının ülkücülere yönelik giriştiği iğrenç işkenceleri, insanlık dışı muameleleri ve yürüttüğü hukuk katliamını kınadığı takdirde mevzu insani bir zemine taşınabilecektir. Bu duruş; İzmir’i ideolojik bir saplantıya mecbur, İyi Parti’nin balonuna kanarak farklı noktalara savrulmuş ülkücüleri de katiline mahkûm etmek isteyen bir anlayışın tezahürüdür. Ne İzmir’in ne de ülkücülüğün tarihinde dayatılana boyun eğmek, itaat etmek, rıza gösterip baş eğmek yoktur. İnanıyoruz ki MHP’den kopuş yaşamış bütün yol arkadaşlarımız; karşı karşıya kaldıkları bu incitici muameleye rıza göstermeyecekler ve yeniden üç hilalin çağrısına kulak vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

RAHMETLİ AĞABEYİM TÜM DAVALARDAN BERAAT ETMİŞTİR!
Osmanağaoğlu, 24 Haziran seçimleri sürecinde milletvekili adayı olduğu sırada ağabeyi Ünal Osmanağaoğlu’nun geçmişte karıştığı olayların örnek gösterilerek eleştirilmesinin sorulması ve Soyer’in durumuyla benzerlik taşıdığının öne sürülmesi sonrasında, “Milletvekili adayı olduğumda karşılaştığım durumla aynı değildir. Rahmetli ağabeyim tüm davalarından beraat etmiştir” diye konuştu.

İDDİANAME VAR MI?
Nurettin Soyer’in aynı zamanda Fetullah Gülen’in ilk ceza almasını sağlayan savcı olduğunun ve Tunç Soyer’e gelen eleştirilerin arkasında FETÖ’cülerin de bulunduğunun kamuoyunda konuşulmasını değerlendiren Osmanağaoğlu, “Ben öyle bir şey duymadım. FETÖ’cüler o dönemde çok daha yeni filizleniyorlardı. Onların o dönemde o kadar etkili olduklarına inanmıyorum. Hazırlanmış bir iddianame var mı?” ifadelerini kullandı.

EVET İDDİANAME VAR!
İl Başkanı Şahin de bu noktada söz aldı ve “Evet iddianame var ama bizim ona cevabımız da var. Biz onu başka yerlere bağlıyoruz. 12 Eylül darbesini yapan Amerika’nın bizim çocuklar dediği çocuklar, o köpekleri bağlamak için yaptıkları bir hareket o. Gerisini anlatmayayım. Siz anlayın gerisini!” dedi.