GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Haziran 2021 Pazartesi 15:08

MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e 'ihale' salvosu

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehri Belediyesi'nin kentteki heykellerin sayımı için yaptığı iddia edilen ihaleye sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kalyoncu, "Alınan hizmetin bedeli, temiz akmayan suyun faturaları ile karşılanacak nasıl olsa. Anlaşılan o ki; İzmir Tunç Soyer'e ağır yük geliyor" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentteki heykellerin sayılması ve fotoğraflanması için ihaleye çıkıldı iddiası sonrası bir çok siyasiden ihaleye tepki gelmişti.

Bir basın kuruluşunda yer alan ve 171 bin TL'ye sonuçlandığı iddia edilen ihale için Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sert sözlerle yüklendi.

Yapıldığı iddia edilen ihaleyi sosyal medya hesabından eleştiren Kalyoncu, "Şehir şebekesinde hanelere temiz ve güvenilir içme suyu taşıyamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki heykelleri de kendisi sayamayacakmış. Bu işi de hizmet alımı yoluyla yapacakmış. Alınan hizmetin bedeli, temiz akmayan suyun faturaları ile karşılanacak nasıl olsa. Anlaşılan o ki; İzmir Tunç Soyer'e ağır yük geliyor" ifadelerini kullandı.