GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Şubat 2024 Pazartesi 15:26

MHP’den Foça’daki villalar için açıklama: Böyle bir kişiyi tanımıyoruz

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yargı mensuplarının kurduğu bir kooperatifin Foça ilçesinde CHP Karşıyaka Adayı Behice Yıldız Ünsal İşçimenler’e ait arazide hayata geçireceği villa projesiyle ilgilerinin bulunmadığını söyledi. Şahin, “Söz konusu haberlerde geçen Vizör Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bingöl’ün partimizin kurumsal yapısında bir görevi bulunmamaktadır. Genel merkezimiz de şahısla ilgili bilgiyi teyit etmiştir” dedi.

EGEDESONSÖZ-CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler’in ailesine ait Foça’da bulunan “turizm” imarlı geniş arazilerde yapılması planlanan  “villa” projesinin yankıları sürüyor.

YÜKSEK YARGIYA KONUT PROJESİNDE DİKKAT ÇEKEN DETAY… CHP ADAYI MÜLK SAHİBİ!

Yargı’nın üst makamlarında görev alanların kurduğu “Nest Foça” isimli kooperatif aracılığıyla yapılacak 200 villalık projenin inşaatının yine aynı bölgede çalışmalar yaptığı ifade edilen MHP’li Vizör Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bingöl tarafından üstlenileceği açıklanmıştı.  Projenin tanıtım dosyasında ve reklam kitapçıklarında anlatılanlara göre; aynı bölgede “Charm Foça” isimli bir proje daha yürütülüyor. Bölgede yapılan tüm çalışmaları Bingöl üstlenirken villa ücretlerinin 10 milyon TL’ye tamamlanması, ödeme planı ve inşaata ilişkin bilgiler de veriliyor.

CHP Adayı İşçimenler’in aile fertlerinin arazilerinin bulunduğu bölgelerde farklı büyüklükteki parsellere vaziyet planı da yapıldı. Konunun gündeme gelmesinin ardından MHP’den açıklama geldi.

Egedesonsöz’e konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, partiye üye ya da mensup hiçbir ismin Foça’da olanlarla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Şahin, “Söz konusu haberlerde geçen Vizör Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Bingöl’ün partimizin kurumsal yapısında bir görevi bulunmamaktadır. Genel merkezimiz de şahısla ilgili bilgiyi teyit etmiştir” dedi.

Şahin ayrıca, “Villa projeleriyle gündeme gelen arazilerin sahipleri bellidir. Kimlerin mülkiyetinde olduğu net olan alanlarda yapılacak inşaatlarda partili hiçbir yetkilimiz yoktur. MHP İzmir il başkanlığı olarak bizim bilgimiz dışında olan konunun bizimle bağdaştırılmasını kabul edemeyiz. Genel merkezimiz de söz konusu kişinin parti organlarında görev yapmadığını tarafımıza bildirmiştir” ifadelerini kullandı.