GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2016 Salı 17:51

MHP’de bayramlaşma: Birlik fotoğrafı ve faizsiz kredi önerisi!

İl Teşkilatı’nın bayramlaşma töreninde İl Başkanı Karataş uzun bir aradan sonra Aliağa Belediye Başkanı Acar ile bir araya geldi. Karataş AK Parti'ye 'FETÖ mağduru esnafa faizsiz kredi verin' önerisinde bulundu.
MHP İl Teşkilatı bayramın ikinci gününde bir araya geldi.

Bayramlaşma töreninde İl Başkanı Necat Karataş’tan önemli mesajlar geldi.

Artan terör olaylarına ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlara dikkat çeken Başkan Karataş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan veya tutuklanan iş adamlarının mal varlıklarına el konulduğunu hatırlatarak, bu kişilerle iş yapan esnafın ekonomik olarak zor duruma düştüğünü belirtti. Yaşanan gelişmeler nedeniyle kardeşin kardeşe güvenmediğini söyleyen Başkan Karataş, suçlu olanların cezasını çekmesi gerektiğini, masum insanların ise cezalandırılmamasını istedi.

Karataş AK Parti’nin FETÖ mağduru esnaf için önlem alması gerektiğini ifade ederek önerilerini de açıkladı. MHP İl Başkanı şunları söyledi: FETÖ ile bağlantılı olan kim varsa bulundukları kurumdan uzaklaştırılması ve gereken cezayı alması sağlanmalı. Ama bu süreçte, FETÖ ile alakası olmayan birçok esnafın da canı yandıö dedi. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan veya malına el konulan iş adamları ile iş yapan esnaf, parasını alamadığı için zor günler yaşadığının altını ısrarla çizen Necat Karataş; “Esnaf, bir zamanlar günü nasıl kurtaracağı sorunu ile karşı karşıyaydı şimdi daha da zor durumda. AKP'nin, mağdur olan insanlarımızın alacaklarını, alın terlerinin bir şekilde ödenmesi ve ödenmesi yoluna gitmeli. Tutuklananların mal varlıklarına el konuldu. Ne zaman bu mağduriyetler ortadan kaldırılacak. Ticaret ile uğraşan vatandaşların da mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Alacaklarını belgelendiren iş adamları ile darda olan esnafa, mevcut hükümetin bir kolaylık sağlamasını bekliyoruz. Çeşitli yardımlar veya faizsiz kredi sağlanabilmeli…



ACAR-KARATAŞ YAN YANA
Bayramlaşma töreninde en dikkat çeken ayrıntı ise Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile İl Başkanı Karataş'ın yan yana gelmesi oldu. Acar, son genel seçimler sonrası parti içi muhalif duruş sergilemiş, il başkanı ve yönetimi ile yan yana gelmekten kaçınmıştı. Acar'ın geçtiğimiz aylarda oğlunun sünnetine Karataş ve yönetimini davet etmemesi krizin gün yüzüne çıkmasına neden olmuştu. Bayramlaşmadaki fotoğraf barış mesajı olarak algılandı.