GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ocak 2019 Çarşamba 11:52

MHP İzmir'den o ilçe başkanına sert tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Secgin’den İYİ Parti Torbalı İlçe Başkanı Baki Akyüz’ün “HDP’ye gideceğim” açıklamasına cevap geldi. Secgin Akyüz’e “zaten gideceğin başka adres yok” dedi.

CHP, HDP ve İYİ Parti arasında gerçekleştirilen “Millet İttifakı” kapsamında İYİ Partiye bırakılacağı düşünülen  Torbalı Belediyesi için geçtiğimiz günlerde “ilk ziyaretimi HDP’ye yapacağım” diyen ilçe Başkanı Baki Akyüz’e MHP İl Başkan yardımcısı Serdar Seçgin’den açıklama gecikmedi. Seçgin; “zaten HDP’den başka gidebileceğiniz yer yok. Sizi ancak orası paklar. Aklı başında ve vicdanlı hiçbir Türk evladı sizin peşinizden gitmez. HDP ile ittifak halinde olduğunuzu zaten biliyoruz. Çaldığınız minareye şimdi kılıf arıyorsunuz. Ama içinizdeki ihaneti hiçbir kılıfa sığdırmaz hiçbir şekilde örtemezsiniz. İpin kimin elinde olduğu artık ortaya çıkmıştır. Bu söylemlerinizle gizlediğiniz zihniyetinizi ortaya çıkardınız. HDP ile hiç ayrılmadan sonuna kadar gidebilirsiniz” dedi.

Seçkin, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde bölücülükten tutuklu bulunan HDP Adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest kalması gerekir sözlerini de unutmuyoruz. Eli kanlı PKK yandaşı bu partiyle gidebilecekleri yere kadar gidebilirler” diyerek sözlerini tamamladı.