GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mart 2023 Çarşamba 14:28

MHP İzmir'den ’14 Mayıs’ mesajı: 12 bin sandık muhafızı hazır kıta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesi ile ilgili olarak değerlendirme yapan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Bizim çalışmalarımız, hazırlıklarımız devam ediyordu. Bir aksama söz konusu değil. Sandık başındaki çalışmalarımız tamam. Sandık görevlilerimiz olacak her sandık başında. Toplam 12 bin civarında görevlimiz yer alacak” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Mayıs ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği konusu siyaset arenasında tartışmalara neden olmuştu.

Muhalefet partileri tarafından tepki gösterilen ve ‘seçim zamanında yapılsın’ çağrılarında bulunan süreç ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün son noktayı koydu. Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “'Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır' ifadelerini kullanarak, 14 Mayıs’ta seçimlerin gerçekleşeceğini duyurdu.

ZİLLET İTTİFAKI’NIN…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını değerlendiren ve seçim tarihinin zaten net olduğunu belirten MGP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Değişiklik olmayacaktı zaten. Cumhurbaşkanımız da bugün tekrar teyit etti. Zillet İttifkı’nın ‘seçimden, sandıktan kaçtılar’ iddialarına mahal bırakılmadı. Zaten Genel Başkanımızı Devlet Bahçeli geçtiğimiz hafta ‘ne seçimden, ne sandıktan, ne de demokrasiden kaçarız’ demişti. Demokrasi böyle bir şey” diye konuştu.

BİR AKSAMA SÖZ KONUSU DEĞİL
Sandık görevlileri konusunda hazırlıklarının tam olduğunu dile getiren Şahin, “Bizim çalışmalarımız, hazırlıklarımız devam ediyordu. Bir aksama söz konusu değil. Sandık başındaki çalışmalarımız tamam. Sandık görevlilerimiz olacak her sandık başında. Toplam 12 bin civarında görevlimiz yer alacak “dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Deprem bölgesinden gelen vatandaşların oy kullanabilmesi için de çalışmalarının olacağını vurgulayan Şahin, “Özel bir çalışma yapacağız diye bir hazırlığımız yok ancak ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşımızın sandığa gitmesi, demokratik haklarını kullanması için elimizden geleni yapacağız. Deprem sebebiyle göç eden vatandaşlarımız var. Devletimiz gerekli çalışmayı tespiti yapacaktır. Biz de siyasi partiler olarak bu çalışmalara koyabileceğimiz katkıları koyacağız” ifadelerini kullandı