GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2016 Çarşamba 13:56

MHP İzmir'de 'imza' depremi: 2 başkan görevden alındı

Yargının olağanüstü kongre kararı sonrası büyük hareketlilik yaşanan MHP'de İzmir'deki muhalif başkanlara balyoz indi. Genel Merkez Buca ve Torbalı başkanlarını görevden aldı. Bayraklı'ya atama yapılırken, Kemalpaşa teşkilatında da yönetim görevden alındı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - MHP'de 1 Kasım genel seçimlerinin ardından yaşanan hesaplaşma sürecinde muhalifler isyan bayrağı açmış, adaylar bir bir ortaya çıkarken mahkeme de olağanüstü kurultay yönünde karar vermişti. 

Genel Başkan Devlet Bahçeli üst mahkemeyi işaret ederek olağanüstü kurultaya karşı duruşunu sürdürürken süreçte muhalif teşkilatlara balyoz inmeye de devam ediyor. 

Ülke çapında çok sayıda il teşkilatı kapatılan MHP'de 'imzacılar' için bir bomba karar da İzmir'de alındı. 

İmza veren muhaliflerin arasında arasında yer alan ancak daha sonra imzasını geri çeken Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş'un yanı sıra Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu görevden alındı. Ayrıca Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok'ün yönetimi de düşürüldü. 

Genel Merkez istifa eden Mustafa Kandil'in yerine Bayraklı İlçe Teşkilatı'nın başına Mehmet Aydın'ı atarken diğer üç ilçe için henüz bir başkan atanmadı. 

Öte yandan MHP teşkilatının bulunmadığı Narlıdere ilçesi için de harekete geçti. İl Yöneticisi Metin Keskin'e ilçede teşkilat kurma görevi verildi.