GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mayıs 2016 Salı 16:56

MHP İl Teşkilatı'ndan Türkçülük Şöleni

Türkçülük günü kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda 'Türkçülük şöleni' etkinliği düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nın Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda bir ilki gerçekleştirerek iki günlük “Türkçülük Şöleni” etkinliği düzenledi. Cumhuriyet Meydanında kurulan  9 Otağa bağımsız Türk devletlerinden gelen öğrenciler ülkelerini ziyaretçilere tanıtırken, Kamu Çalışanları Vakfı ve Ülkü Ocakları da çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şölenin Şeref konuğu da Fırat Yılmaz Çakıroğlu Öğrenci Yurdu'nu Açan Keçiören Ülkü Ocakları oldu.

Şölen alanında Ata sporlarımızdan güreş ve tarihi Türk okçuluğunun yanı sıra Mehteran, Aşık Atışmaları, çocuklar için, Dede Korkut, Nasreddin Hoca, Keloğlan, Meddah, İbiş ve Ortaoyunu sahne alırken “Tuna’dan Altaylara” dans ve müzik gösterileri sergilendi. Şölene Azerbaycan Türk Kadınları Birliği Başkanı Tanzile Rustemkhanli da İzmir Şube Başkanı Cevahir Ahmedova ile birlikte katıldı.

Karataş; Türk Milliyetçisiyiz Turancıyız
Şölenin açılış konuşmasını yapan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Türk milliyetçiliği varlık fikrimiz, imanımız ve sorumluluğumuzdur. Turancılık ise hedefimiz yani ülkümüzdür. Bizler bu iman ve ülkü ile hedefe yürüyoruz. Avrupa ortalarından Japon denizine kadar sınırsız bir coğrafyada kullanılan tek dil Türkçe’dir.  Dil bayrağımızın genişliği birlik ve bütünlüğümüzün de genişliğini ortaya koymaktadır. Dünyada yedi bağımsız devleti olan dek millet Türk Milletidir. Bu büyük bir güçtür. Fakat kanayan yaralarımız var. Doğu Türkistanımız, Kırımımız, Türkmen'elimiz, Güney Azerbaycan'ımız, Karabağ'ımız var. Duamız odur ki, Rabbimiz bir gün birliğimizi tesis edecek ve dünya üzerinde dalgalanan Türk bayraklarının sayısı artacaktır. İlk defa böyle kapsamlı ve şölen olarak kutlanan Türkçülük etkinlikleri için de, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Arslan; Başbuğ Türkçülük Halkasını Genişletti
MHP Türkçülük Şöleni’nde  “3 Mayıs ve Türkçülük” üzerine konuşma yapan Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolga Arsalan, “ Türk tarihi nasıl ki kopmayan bir devamlılık arz ediyorsa, Türk Milliyetçiliği de öyle bir devamlılık arz etmektedir. Tarihin en eski devirlerinden bu yana Türk Milleti'nin içinde bir şuur olarak yaşatılan Türk Milliyetçiliği sonsuza kadar da yaşayacaktır. Bugün burada olmamıza sebep olan 3 Mayıs 1944 Hareketi de işte böyle önemli bir dönemdir. Rahmetli Atsız, Türkeş ve diğer Türk Milliyetçileri tarihin omuzlarına yüklediği sorumlulukları yerine getiren ufuk şahsiyetlerdir. Onların ruhu sonsuza kadar yaşayacak ve Turan Ülküsü gerçek olacaktır” diye konuştu.