GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
28 Ocak 2023 Cumartesi 14:40

MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, eleştiriler üzerine istifa etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına giderek dilekçesini veren Sabri Çelik'in istifası TFF yönetimi tarafından kabul edildi

Son dönemde artan hakem tartışmalarının ardından son 10 yılda 8 kez değişen Merkez Hakem Kurulu'nda bir deprem daha yaşandı. MHK Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulu eleştiriler üzerine istifa etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına giderek dilekçesini veren Sabri Çelik'in istifası TFF yönetimi tarafından kabul edildi. Bu gelişmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Süper Lig'de birçok takım, VAR, hakemler ve hakem atama sistemine tepki göstermişti.

Öte yandan MHK, ligde son olarak Gaziantep FK - Beşiktaş ve Sivasspor - Galatasaray maçlarında hakem hataları olduğunu açıklamış, VAR kayıtları yayınlanmıştı. VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevine son verilirken, Atilla Karaoğlan ve Erkan Özdamar'a ise uzun süre görev verilmeyeceğini açıklanmıştı.

SON 10 YILDA 8 KEZ MHK BAŞKANI DEĞİŞTİ

Bu süreçte 6 farklı isim başkanlık görevini üstlendi.

Yusuf Namoğlu (2014, 2016)
Kuddusi Müftüoğlu (2015)
Sabri Çelik (2019, 2023)
Zekeriya Alp (2019)
Serdar Tatlı (2020)
Ferhat Gündoğdu (2021)

SABRİ ÇELİK KİMDİR?

Sabri Çelik 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Asıl mesleği lise öğretmenliği olan Çelik, uzun yıllar 1. Lig'de hakemlik yaptıktan sonra yaş dolayısıyla aktif hakemliği bıraktı. Sabri Çelik, geçtiğimiz sezon istifa eden Ferhat Gündoğdu'nun ardından MHK Başkanı olarak göreve başlamıştı. 2004-2005 yıllarda ve 2019'da da yaklaşık 5 ay MHK Başkanlığı yapan Çelik, UEFA gözlemciliğinin ardından mentörlüğe başlamıştı. (Habertürk)