GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Nisan 2019 Pazartesi 13:15

MESK-Memur ve Emekli Sendikası'ndan çocuk istismarlarına tepki

MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonunu İzmir İl Başkanı Nejat Yılmaz basın açıklaması yaptı. Yılmaz, "Bu günlerde sıklıkla rastlanan çocuk istismarının kamuoyuna yansıması ertesinde yaşanan tartışmalar, bu alanda ortak bir politika koyma zorunluluğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonunu  İzmir İl Başkanı Nejat Yılmaz basın açıklaması yaptı. 
Başkan Yılmaz'ın yaptığı açıklama şu şekilde, "Çocukların istismardan korunmasında öncelikli görevi devletlere vermiştir. 1990 yılından beri iç hukuk kuralı haline gelen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi 3.Maddesindeki “Taraf Devletler, çocukların bakımı veya korunmasından sorumlu kurumların, hizmet ve faaliyetlerin özellikle güvenlik, sağlık, personel sayısı ve uygunluğu ve yönetimin yeterliliği açısından, yetkili makamlarca konulan ölçülere uymalarını taahhüt ederler.” düzenlemesi özellikle kurumlarda yaşanan çocuk istismarının sorumluluğunun birinci derecede devlet olduğunu göstermektedir. Yine Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve istismara Karşı korunması Sözleşmesi taraf devletlere koruyucu tedbirler konusunda kamuoyuna bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını zorunlu kılar.

 Çocuğun olduğu her alanda öncelik çocuğun yararıdır. Hedef çocuk istismarının önlenmesi olmalıdır. Bu nedenle çocuk istismarının hiçbir mazereti ve gerekçesi olamaz. Toplumun tamamı ve çocuklar çocuk istismarına karşı bilinçlendirilmeli, çocukla çalışan kişi ve kurumların denetimi son derece sıkı ve düzenli bir biçimde gerçekleştirilmelidir. Alanda çalışan kurumların uzmanlarca düşünce ve inanç ayrımı yapmaksızın objektif denetiminin yapılması zorunludur. Çocukla çalışan kişilerin öncesinde çocuklara zarar verip vermediği araştırılmalı, çocuklarla uzman kişilerin çalıştırılması sağlanmalı, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları tarafından bağımsız denetim sağlanmalıdır. Mağdurların tedavisi ve destek hizmetleri ile sorun alanlarının tespiti konusunda raporlama ve izlemenin önemini de belirtmek isteriz"