GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Temmuz 2022 Salı 09:36

MAPEG'ten o sahalar için üçüncü ihale... Bu ısrar niye?

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü daha önce iki kez ihaleye çıkılan ancak taliplisi olmayan maden sahaları için yeniden kolları sıvadı. Tarım, zeytinlik, fıstık ve orman sahalarının üzerinde bulunan maden sahalarının birisi Bergama’daki Pergamon Antik Kenti’ne yakınlığıyla bilinirken, diğeri de antik çağlarda yerleşim yeri olarak kullanılan Nif Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), tarafından geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkılan ancak talep gelmeyen 603 adet maden sahası için yeniden ihaleye çıkıyor.

-İLGİLİ HABER- İZMİR'DEKİ MADEN SAHALARINA TALİPLİ ÇIKMAMIŞTI... MAPEG İKİNCİ KEZ İHALE EDECEK!

Tekliflerin 21 Temmuz tarihine kadar teslim edilmesi gerekirken sahaya bir veya birden fazla müracaat olması durumunda müracaat edilen sahanın ihalesi, ihale şartnamesinde belirtilen esaslar doğrultusunda 27 Temmuz’da Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Atilla Şinasi Özdemir Konferans Salonunda gerçekleşecek. Sahalar talipli çıkmaması halinde ihale süreci işletilmeden müracaatlara serbest hale gelecek.

3 BİN 183 HEKTAR DAHA MADENE AÇILACAK
İhaleye çıkarılacak maden sahalarının 5 tanesi ise İzmir sınırları içerisinde; Bergama, Kemalpaşa, Beydağ ve Selçuk ilçelerinde yer alıyor. Parsellerin büyüklüğü 510 hektarla bin 928 hektar arasında değişirken tamamı 3 bin 183 hektara tekabül ediyor. Parsellerin ihale bedelleri ile 50 bin 192 TL ile 446 bin 264 TL arasında değişiyor. Sahaların tamamın ihale edilmesi durumunda 647 bin 32 TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

ARKEOLOJİK BÖLGELERE YÜZLERCE METRE UZAKLIKTA
Bergama’da bulunan maden sahalarından birisinin sınırları içerisinde tarım arazilerinin ve zeytinliklerin olduğu görülürken, Pergamon Antik Kentin’ne yüzlerce metre uzaklıkta olması da dikkat çekti. Bergama'daki diğer maden sahası ise Kozak Yaylası’ndaki fıstıklık bölgesinde yer alıyor. Kemalpaşa’daki maden sahası ise Nif Dağı’nın sınırlarında Vişneli ve Nazarköy arasındaki bölgede yer alıyor. Nif Dağı, doğal güzelliği yanı sıra, ormanlara, endemik bitkilere, çeşitli ürünlere ve arkeolojik alanlara ev sahipliği yapıyor.