GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Nisan 2023 Pazartesi 16:27

Listeye sabah girdi, öğlen çıkarıldı: Hacer hanıma başarılar!

CHP İzmir 2. Bölge’de 8. Sırada bulunan Hüseyin Sezer, listeler YSK’ya götürülürken sürpriz bir kararla adının silinmesini Egedesonsöz’e değerlendirdi. Sezer, “Partimizin verdiği bir kararıdır, saygı duyuyorum. Demek ki bir sıkışıklık olmuş, böyle bir değişiklik yapmak gerekmiş. Partim için olumsuz bir şey düşünmem mümkün değil; çünkü beni listeye koymayabilirdi de… Hacer Foggo hanımefendiyi tanımıyorum, tanımam da gerekmiyor ancak partimize katkı koyacağına inanıyorum” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir 2. Bölge milletvekili aday listesinde son anda sürpriz bir değişiklik olmuştu. 8. Sıraya adı yazılan Hüseyin Sezer, listeler Yüksek Seçim Kurulu’na gitmeden önce son anda yapılan operasyonla listeden çıkarıldı, onun yerine Hacer Foggo adı yazıldı. Bu sürpriz gelişme sonrası görüştüğümüz Hüseyin Sezer, durumu değerlendirdi. Hüseyin Sezer, Hacer Foggo’ya başarı dileklerini iletirken, bu sürpriz değişikliği de olgunlukla karşıladığını söyledi.

PARTİM İSTESE BENİ 8. SIRAYA BİLE KOYMAYABİLİRDİ
İsminin listeden çıkarılmasının bir tartışma konusu olmaması gerektiğini, önemli olanın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı, CHP ve Millet İttifakı’nın da iktidara gelmesi olduğunu belirten Hüseyin Sezer, “Güzel bir ülkede yaşama umuduyla siyaset yapıyoruz. Umut ederim ki, umutlarımız gerçekleşir. Bunun dışında bireysel şeyler yaşanır, olur biter. Hiç sorun değil” dedi. Partinin verdiği karara saygılı olduğunu özellikle vurgulayan Hüseyin Sezer, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Birkaç gün sonra bu kararla ilgili düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşacağım. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki, bu kararla ilgili olumsuz bir düşünceye sahip olmam, ağzımdan kötü bir sözün çıkması mümkün değildir. Partim, beni 8. sıraya bile koymayabilirdi. Sonuçta Hüseyin Sezer adını değerlendirmiş, sekizinci sıraya yazmış sonra beni çıkarıp başka bir ismi koyma gereği duymuş. Demek ki listelerde bir sıkışıklık yaşanmış, böyle bir değişiklik yapılmış. Bu değişikliğin neden yapıldığı konusunda herhangi bir bilgim yok. Hiç kimseden bu konuda bir bilgi de alabilmiş değilim. Normaldir. Çünkü çok yoğun bir hafta sonu geçirildi. Dolayısıyla genel merkez yetkilileri de bu yoğunluktan bir cevap verecek durumda değiller. Bunlar olabilecek, normal şeyler.”

 HACER HANIMIN PARTİMİZE KATKI KOYACAĞINA İNANIYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar hazırlığında olduğunu, böyle bir süreçte kendisinin yaşadığı şeylerin olabileceğini belirten Hüseyin Sezer, yerine yazılan Hacer Foggo’ya da başarı dileklerini iletti:

“Ben gençlik kollarından yetişmiş bir partiliyim. Önseçimden 6. Sırada çıkmış biriyim. Partimi, her zaman ön planda tuttum. Olağanüstü bir süreç yaşanıyor. Aklımdan kötü bir şeyin geçmesi mümkün değil. Partim için hep güzel şeyler söylerim, güzel duygular beslerim. 2011’de 12. Sıradaydım. 2015’te önseçime girdim, genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile aynı bölgedeydim. 81 aday arasında 6. Sıradan çıkmıştım. Kontenjanlar devreye girince 9. Sırada yer bulabilmiştim. 9. sırada olduğum için seçilememiştim. 2018’de zaten değerlendirmeye alınmadım.  Ben hayatımda hiç ‘ben’ demedim, Bencil biri değilim.  Ben diyen bir adam değilim. Önce genelin çıkarı, mutluluğu önemlidir benim için. Hayata hep böyle baktım, böyle bakmaya devam edeceğim. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Sayın Kılıçdaroğlu’na çok ihtiyacı var. Güzel bir ülkeyi hak ediyoruz. Onu da CHP kadrolarının yerli yerine oturtacağına yürekten inanıyorum.  Hacer Foggo hanımefendiye başarılar diliyorum. Bireysel olarak kendilerini tanımıyorum, tanımam da gerekmiyor. Partim her iki bölgeden 9’ar milletvekili çıkarırsa, iktidara o kadar yakınlaşmamız demektir. 10’ar vekil çıkarırsak, daha çok yakınlaşırız demektir. Bu uğurda ben dahil hepimiz sahada çalışacağız. Hacer hanım ile ilgili olumsuz bir şey söylemem mümkün değil. Partimizin organları böyle bir değişikliği uygun görmüş, saygı duyarım.  Hacer hanımın da partimize katkı koyacağına inanıyorum. Tekrar başarılar diliyorum.”