GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Temmuz 2017 Çarşamba 12:30

Liste yayınlandı: Aşkın'ın 7 yardımcısı birinci sınıf oldu!

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu terfi ve emekliye sevk edilen müdürleri açıkladı. Listeye göre, İzmir’den yedi isim birinci sınıf emniyet müdürü oldu.

EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanlığı, valiler ve kaymakamlar kararnamesinin ardından emniyet müdürleriyle ilgili de çalışmaları tamamladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu birinci sınıf emniyet müdürleri ile emekliye sevk edilen isimlerin listesini yayınladı.

YDK tarafından yapılan değerlendirme sonucu 96 birinci sınıf, 50 ikinci sınıf, 34 üçüncü sınıf, 5 dördüncü sınıf emniyet müdürü ile 53 emniyet  amirinin emekliliğe sevk edilmesine ilişkin karar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  tarafından onaylandı.

Aynı karar kapsamında, 94 ikinci sınıf emniyet müdürü birinci sınıf rütbesine, 168 üçüncü sınıf emniyet müdürü ikinci sınıf rütbesine, 191 dördüncü sınıf emniyet müdürü üçüncü sınıf rütbesine, 290 emniyet amiri de dördüncü sınıf  emniyet müdürü rütbesine terfi etti.

MDK kararına göre de 173 başkomiser emniyet amirliği rütbesine, 80 komiser başkomiserlik rütbesine ve 224 komiser yardımcısı komiserlik rütbesine terfi ettirildi.

Açıklamada personelin, terfilere ilişkin bilgileri PolNet sayfasından kullanıcı adı ve şifrelerini girerek öğrenebilecekleri belirtildi.

İZMİR’DEN KİMLER VAR?
Listede İzmir’den İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile birlikte çalışan yedi isim birinci sınıf emniyet müdürü oldu. Karara göre,  Güvenlik Şube Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Özten, İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Sorumlu Ahmet Gökmen Akçal Çeşme Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Sorumlu Ali Saydam, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Sadık Demir, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Sorumlu  Mehmet Zeki Sezer, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Sorumlu İsmail Akıntürk ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya’nın sınıfları yükseldi.