GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Kasım 2023 Salı 13:59

Kuyumcuların başkanı uyardı: Gram altında ibre 2 bin TL!

Gram altın, Bin 876 TL’nin üzerine çıkarak haftanın ikinci işlem gününde tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İzmir Kuyumcular ve Sarraflar Esnaf Odası Başkanı Murat Buyrukçu, gram altının 2 bin TL’yi bulacağını ifade etti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Dolar -TL kuru ve spot piyasada altının onsu üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın Bin 876 TL ile haftanın ikinci işlem gününde de rekor kırdı.

İzmir Kuyumcular ve Sarraflar Esnaf Odası Başkanı Murat Buyrukçu, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda altın fiyatlarında artış seyrinin devam edeceğini aktardı.

ALTIN EN GÜVENİLİR LİMAN
Başkan Buyrukçu, altının en güvenilir liman olduğunu kaydederek, “Gram altındaki yükseliş şu anda… Beklentiler ışığında yürüyor. Bu yükselişin yılbaşına kadar ve daha sonrasında yine devam edeceğini düşünüyoruz. Altın en güvenilir liman ve vatandaşımızın da en çok güvendiği liman” dedi.

GRAM ALTIN 2 BİN TL’Yİ GÖRÜR
Altına ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Buyrukçu, “Altına şu sıralar daha yoğun bir ilgi var. Altının daha da yükseleceğini önümüzdeki günlerde öngörüyoruz. Bu yüzden altına ilgi her zamankinden daha fazla… Rakamsal anlamda söyleyecek olursam benim kişisel öngörüm altının gramını 2 bin TL rakamını göreceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.