GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
17 Ocak 2016 Pazar 14:41

Kuşadası'nı da lodos ve sağanak vurdu

Kuşadası'nda sabah satlerinde başlayan kuvvetli lodos ve yağmur ağaçları devirdi, işylerlerinin tabelaları uçurdu, bazı ve cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu.

Kuşadası saatteki hızı 40 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar 50'nci Yıl Caddesi'ndeki bir ağacın devrilmesine neden oldu. Davutlar ve Güzelçamlı Mahalleleri'nde de lodos nedeniyle birçok ağacın dalları kırıldı. Belediye ekipleri devrilen ağacı motorlu testere ile keserek kaldırdı. Bazı evlerin çatılarında lodos nedeniyle küçük çapta hasarlar meydana gelirken, şehir merkezindeki bir öğrenci yurdunun uçan tabelası park halindeki beş otomobile zarar verdi. Atatürk Bulvarı ve İnönü Bulvarı başta olmak üzere bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Yüksek bölgelerden gelen çamurlu yağmur suları da Kadınlar Denizi Plajı'na aktı.



SUYLA DOLU YOLDA MAHSUR KALDILAR
Kuşadası'nda sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokak ve bulvarlar dereye döndü. Her sağanak yağmurda olduğu gibi köprülü kavşaklardan şehir merkezine bağlantıyı sağlayan yan yollar sular altında kalınca, polisler tarafından trafiğe kapatıldı. Aydın ve Söke yönünden gelen araçlar, açık olan diğer yollardan ilçeye giriş yapabildi. Kuşadası Otogarı karşısındaki bağlantı yolunda bir otomobil sel sularında kaldı. Otomobildeki 2'si kadın 4 kişi kısa süreli panik yaşadı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçtaki dört kişiyi tahliye etti. Daha sonra bir çekici yardıkmıyla otomobil sudan çıkartıldı. Kurtarılan dört kişi, araçlarının sudan çıkarılmasını izledi. (dha)