GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Eylül 2017 Pazartesi 16:56

Kuşadası’ndaki vurgun iddiası için mahkemeden karar: Sendika başkanının oğluna hapis!

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul hakkında “dolandırıcılık” suçlamasıyla açılan davada mahkeme kararını verdi. Mahkeme, Yurdakul’a 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Murat Yurdakul’un Kuşadası’nda sendikaya ait otelden 15 bin TL maaş aldığı iddia edilmişti.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Türk-İş’ bağlı Belediye-İş Sendikası’nın Genel Müdürü Nihat Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul hakkında Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dolandırıcılık davası karara bağlandı. Sanıklar Murat Yurdakul ile Alev Bayram hakkında 2’şer yıl 1’er ay hapis cezası ile ayrı ayrı 125 bin TL maddi para cezası verilmesine karar verildi.

Belediye-İş Sendikası’nın başkanlığını yapan baba Nihat Yurdakul, Kuşadası’nda sendikaya ait 5 yıldızlı otele 15 bin TL maaşla oğlu Murat Yurdakul'u Genel Koordinatör olarak atandığı iddia edilmişti. 

İddialar kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olurken bu kez oğlu Murat Yurdakul'un ismi bir dolandırıcılık olayına karıştığı ortaya çıkmştı.

İddiaya göre, Yurdakul, otelinde bir süre doktorluk yapan Ahmet Fehimoğlu’na iş ortaklığı teklifinde bulundu. Kuşadası’nda bulunan Kristal-İş Sendikası’na ait Granda Alish Oteli’ne ortaklık için Fehimoğlu, 150 bin avroyu Yurdakul’un istediği hesaba havale etti. Ancak hisseler üzerine yapılmayınca dolandırıldığını fark eden Fehimoğlu, soluğu mahkemede aldı.

İKİ OTEL BİRDEN…
Mahkeme sürecinde ise Yurdakul’un bahse konu olan otelin hisselerini önce sanık Alev Bayram’ın üzerine yaptırdığığı daha sonra hisseleri kendi üzerine yaptığı belirlendi.

Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava ise karara bağlandı. Mahkeme Murat Yurdakul hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezasının yanı sıra 125’er bin TL maddi para cezası verdi. Diğer sanıklara ise beraat verdi.