GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2020 Cuma 12:30

Kurultay arifesinde PM ve YDK kulisleri: İzmir’den kimlerin adı geçiyor?

CHP’de hafta sonu gerçekleştirilecek kurultay öncesinde yaşanan hareketlilik devam ediyor. Partinin en güçlü olduğu il olan İzmir’den PM ve YDK listesine girmek isteyen isimler ise yarışıyor.

EGEDESONSÖZ- CHP’nin 37 olağan kurultayı öncesinde parti üst yönetiminde görev almak isteyen çok sayıda kişi çalışmaları hızlandırdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almak isteyen kişilerin kulis çalışmaları ise devam ediyor. 

Partinin en güçlü olduğu il olan İzmir’de il kongresi sürecinde yaşanan ayrışma genel merkeze de yansıdı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ayrı ayrı isimleri önermek için Ankara’ya gitti.

Başkan Soyer, bazı illerin il başkanları ve parti yöneticilerinin olduğu yemekte PM Üyesi Adayı eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’na destek istemişti. Soyer’in Nalbantoğlu yönündeki ısrarlı tavrı sürerken Yücel önceki hafta Kılıçdaroğlu’nu yaptığı ziyarette Soyer’in önerisine karşı olmadıklarını bildirmişti. İki isim son olarak genel merkezde Kılıçdaroğlu’na isimleri sundu. 

İl Başkanı Yücel ise uzun süredir Milletvekili Ednan Arslan’dan yana olan tavrını sürdürüyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in de desteğini alan Arslan’ın farklı il ve ilçelerden gelen delegasyonla buluşmaları devam ediyor. Ankara’ya bir kaç gün önceden gelen İl Başkanı Yücel’in ajandasında gençlik ve kadın kotasından Özüm Özdemir ismi de yer alıyor. 

SOYER’İN AJANDASINDA TEK İSİM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kendisine seçim dönemi ve sonrasında destek veren Milletvekili Murat Bakan’ın da ismine olumlu yaklaşırken Nalbantoğlu’nu öncelik sırasında tuttu. Öte yandan aynı ekiple hareket eden ve il kongresi sürecinde ayrışan Devrim Barış Çelik ise PM’ye Bilim Kültür Yönetim Platformu (BYKP) üzerinden girmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Ankara’da genel merkez düzeyinde çalışmalar yürüten bir diğer isim ise Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan... Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde olmasına kesin gözüyle bakılan Özkan’ın İzmir listesinde yukarıya taşımak istediği isimler arasında Konak Eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da bulunuyor. Yüksek Disiplin Kurulu’nu hedefleyen Başak’ın çalışmaları sürüyor. 

Öte yandan mevcut YDK Üyesi Milletvekili Mahir Polat görevine devam etmek isterken aynı listeye İzmir’den Azimet Gürbüz de girmek istiyor. 

Ayrıca parti kulislerine yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik PM listesiyle BYKP listesini artıracacağı ve 75 kişilik anahtar liste çıkartacağı öğrenildi. Buna göre yaklaşık 20 kişi alacak oyları nedeniyle listeden düşme ve çizilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.