GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Temmuz 2021 Perşembe 11:04

Kurbanlık fiyatları el yakıyor!

İzmir'e yetecek kadar kurbanlık hayvanın olacağını belirten Kasaplar Odası Başkanvekili Gürsel Hasgüçmen, bir koyunun 1750-2500, dananın ise 15-18 bin lira arasında olacağını söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Kurban Bayramı'na üç hafta kala İzmir'de hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ediyor. Hayvan satış noktaları ve kurban kesim yerlerinde çalışmalar yapılıyor. İzmir Kasaplar Odası Başkanvekili Gürsel Hasgüçmen, Yeşildere noktasında geçen yıla göre daha az çadır olduğuna dikkat çekerken, kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre daha pahalı olacağını savundu.

İZMİR'E 4 AYDIR HAYVAN NAKLİ YAPILIYOR
İzmir Kasaplar Odası Başkanvekili Gürsel Hasgüçmen, geçen yıl 1400-2000 lira arasında satılan kurbanlık koçun, bu yıl 1750-2500 lira arasında değer bulacağını söyledi. Dananın karkasının 50 lira olduğunu hatırlatan Hasgüçmen, geçen yıl 12 bin lira civarında olan bir kurbanlık dananın fiyatının 15-18 bin lira arasında değişeceğini öngördüklerini bildirdi.

Yurdun değişik bölgelerinden İzmir'e 4 aydır hayvan nakledildiğini belirten Hasgüçmen, şu değerlendirmelerde bulundu:

ELİMİZDE HERKESE YETECEK KADAR KURBANLIK HAYVAN VAR
"Ağrı ve Bitlis başta olmak üzere Doğu Anadolu'dan ve diğer bölgelerden İzmir'e uzun zamandır kurbanlık hayvanlar naklediliyor. İzmir'e yetecek kadar kurbanlık hayvanımız var. Kurban satış noktalarındaki çadırlar, ticari bir kimliğe büründürüldüğü için azaldı. Geçen yıllarda Yeşildere'de 200 civarı çadır kurulurken, bu yıl bu sayı 80-90 gibi olacak. Bir çadırın kirası 7-8 bin lira. İnsanlar artık şehrin dışındaki yerleşim yerlerinde, Menderes, Buca Kaynaklar, Kemalpaşa gibi yerlerde kesim yapıyor. Kimse endişeye kapılmasın; İzmir'de herkese yetecek kadar kurbanlık hayvanımız var."