GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Haziran 2024 Cumartesi 21:19

Kurada arbede çıkmıştı, belediyeden açıklama geldi: Şirinyer Pazarı bu süreçte kurulmayacak

Buca Şirinyer Pazarının kapatılarak hemen yan tarafta futbol sahasına taşınması nedeniyle tartışmalar yaşandı. Kura çekimi sırasında kavga meydana geldi. Kura çekimi sonrası açıklamalarda bulunan Buca Belediyesi, “Üzülerek belirtiriz ki, yer belirlemesi yapılamadığı için Şirinyer Pazarımız bu süreçte kurulamayacaktır” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Metro çalışmaları sebebiyle Buca Şirinyer Pazaryeri’nin kapatılarak, hemen yan tarafında bulunan futbol sahasının olduğu bölgede taşınması nedeniyle başlayan tartışmalar sebebiyle kura çekimi sırasında kavga çıkmıştı. Kura çekiminde çıkan kavga sebebiyle yaralanalar olmuştu. Pazarcı esnafı ise yaşananlarından ardından protesto gösterilerine devam etmişti.

BUCA BELEDİYESİ: ŞİRİNYER PAZARIMIZ BU SÜREÇTE KURULAMAYACAKTIR
Yaşananların ardından Buca Belediyesi açıklamalarda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada Şirinyer Pazarı’nın bu süreçte kurulamayacağı belirtildi. Belediyeden yapılan açıklama şu şekilde:

Buca Metrosu çalışmaları sebebiyle Şirinyer Pazar Yeri'ni eski Şirinyer Sahası'na taşımak durumunda kaldığımızın duyurusunu daha önce sizlerle paylaşmıştık. Daha büyük bir alana taşınacak yeni pazar alanında pazarcı esnafımızın da görüşlerini alarak İzmir Pazarcılar Odası ile iş birliği içinde hazırlık çalışmalarını tamamladık. Pazarcı esnafımızın tüm beklentilerine göre planlamamızı yaptık. Ancak yeni pazar alanı için yapılan kura çekimi sırasında bazı art niyetli kişiler, şahsi siyasi çıkarları nedeniyle kura çekimini sabote ettikleri için noter huzurunda yapılan kura çekimi yasal olarak iptal edilmek durumunda kalınmıştır. Üzülerek belirtiriz ki, yer belirlemesi yapılamadığı için Şirinyer Pazarımız bu süreçte kurulamayacaktır. Tüm hemşehrilerimize önemle duyurulur