GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Aralık 2016 Pazartesi 10:46

Külünk İzmir’de rektörleri uyardı: Kendinize gelin!

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk FETÖ yapılanması nedeniyle tartışılan üniversite rektörlerini uyardı. Külünk, “Rektörlere sesleniyorum kendinize gelin. Koruduğunuz ve kolladığınız adamlara dikkat edin” dedi.

EGEDESONSÖZ - Memur-Sen İzmir Şubesi’nin düzenlediği  "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Devletin Yeniden Yapılandırılması" isimli toplantıya katılmak için İzmir’e gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk FETÖ ve üniversiteler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Külünk, “Bu örgütün bir de sivil uzantıları var. Kamu bürokrasisinde, eğitim hayatında. Rektörlere sesleniyorum kendinize gelin. Koruduğunuz ve kolladığınız adamlara dikkat edin. İzmir'deki her gelişmeyi dikkatle takip ediyorum. Her şeyden haberim var çünkü bu örgütün İzmir'de vücut bulması rastlantı değil” dedi. Külünk, FETÖ ile mücadele konusunda çalışma yapan savcılara da özel olarak teşekkür etti.

FETÖ mücadelesinin önemine dikkat çeken Külünk, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi. Külünk, “İzmir'deki FETÖ ile mücadele konusunda herkese çok iş düşüyor. FETÖ mensubu birisinin okul arkadaşı, iş arkadaşı olmak bağımsızlığınızdan, Türkiye'den daha mı kıymetli? 15 Temmuz'un on saatte bitmesi sizi kandırmasın. Bu örgütün arkasındaki kirli emelleri anlayabilmek için 15 Temmuz'un 3 ay mı sürmesi gerekiyordu? Şehirlerin yakılıp yıkılması mı gerekiyordu? Hala gaflet içerisinde olanlar; her yer kan gölü olsaydı mı anlayacaktınız bu örgütü? Hala bunları koruyan ve unutturmak isteyen var. Hala bunlarla Türkiye'de kol kola yürümeyi düşünenler var” diye konuştu.

Külünk şunları söyledi: “Erdoğan, bu ülkenin milli bağımsızlık lideri. Bu örgüt görülenden daha derin bir örgüt. Bilindik örgütlere benzemeyen bir yapısı var. Gizlenme kabiliyeti, kendini yok etme kabiliyeti var. Karşılıklı yazışmalar anında kendini imha ediyor. Böyle bir örgüt uluslararası istihbarat örgütlerinin kontrolünde olmadan bunu başarabilir mi? Türkiye, Erdoğan ile 15 Temmuz'da milli bağımsızlığı ilan etti. Devleti çökertip manda terk anlayışla devleti teslim almak hedeflenmiştir. 15 ile iç savaşın bu topraklara yaşatılması ve Erdoğan'ın şehit edilmesi istenmiştir. Bu kalkışma gece 3'te olsaydı ne olacaktı? Türkiye doğrudan bir iç savaşa girecekti. Bu iç savaşın hedefi nüfusun üçte birinin yok edilmesiydi. O gece başarılı olsalardı Doğu ve Güneydoğu'da 28 Şubat sürecini tamamlayacaklardı. Dünya beşten büyüktür demeyen, Afrika'daki yoksulluğa itiraz etmeyen, Ortadoğu'daki acıya ve zülme itiraz etmeyecek bir Ankara kurmaktı hedefleri. Erdoğan, Atatürk'ün milli bağımsızlık çizgisinde mücadele verdiği için tasfiye edilmek isteniyor. Türkiye'ye hakim olabilselerdi tüm dünyaya hakim olabileceklerdi"