GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Aralık 2021 Cuma 08:48

Kültürpark planları yeniden mecliste

Komisyonlardan oybirliği ile geçen Kültürpark planları meclis üyelerinin gündemine sunulacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde yapılan görüşmelerin ardından onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu eksiklik ve yetersizlikleri nedeniyle İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edilmeyerek geri çevrilmişti.

Büyükşehir tarafından tekrar hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu geçtiğimiz ay meclis gündemine gelmiş ve İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonlarına gönderilmişti. Komisyonlardan oybirliği ile gelen rapor meclisin Aralık ayının ilk oturumunda gündeme sunulacak. Raporun meclisten de oybirliği ile geçmesi bekleniyor.

Meclis gündemindeki Kültürparkla ilgili maddede “Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, “2. Derece Doğal Sit + Tarihsel Sit Alanı” olarak tescilli Kültürpark Alanına ilişkin Belediye Meclisimizin 08/02/2021 tarihli ve 145 sayılı Kararı ile uygun bulunarak Koruma Bölge Kuruluna iletilerek Kurul Kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda Koruma Bölge Kuruluna, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletilmek üzere oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu” ifadeleri yer aldı.