GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ekim 2016 Pazartesi 13:41

Kültürpark Platformu’ndan Büyükşehir hakkında parayla robot hesap iddiası!

İzmir’de gündemden düşmeyen Yeni Kültürpark Projesi’ne muhalif Kültürpark Platformu yaptığı basın açıklamasında talepleri yinelendi. Açıklamada Büyükşehir’in proje propagandası yapmak için parayla robot hesaplar açtığı iddia edildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas fuarlarını Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir’e almasının ardından üniversite öğretim üyeleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantılarıyla görüşleri alarak hazırladığı Kültürpark Projesi kentte gündem olmaya devam ediyor.

‘Kültürparkadokunma’ sloganıyla örgütlenen projeye muhalif Kültürpark Platformu’ndan süreçli ilgili yeni bir açıklama geldi.

Kültürpark’ta yapılan basın açıklamasında Büyükşehir’in proje propagandası yapmak için parayla robot hesaplar açtığı iddia edildi. 

SİNDİRME OPERASYONU
Platform adına açıklama yapan TMMOB İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alparslan, oda olarak raporların Büyükşehir tarafından dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Alparslan, “Belediyenin, konunun uzmanı olmayan kuruluşları, sermaye gruplarını yanına alarak yaptığı açıklamalarda gerçeği yansıtmayan ifadeler, gerçekle örtüşmeyen katılımcılık vurgusu ve projenin pazarlanmasına yönelik çabaların dışında bir şeye rastlamak mümkün görünmemektedir. Bir yandan bu pazarlama kampanyası yürütülürken bir yandan da konunun uzmanı meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı kentlileri merkezi iktidarın jargonunu kullanarak “istemezükçü”, “yetmez ama hayırcı”  olarak yaftalamak, itibarsızlaştırmaya çalışmak, oda başkanları üzerinde baskı ve sindirme operasyonları yapmak kentimize, siyasi kültürümüze yakışmayan yöntem ve söylemlerdir” ifadelerini kullandı.

PARAYLA ROBOT HESAP İDDİASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ın yeni projesi için sahte sosyal mnedya hesapları açtığını iddia eden Alparslan, “Artık Kültürpark için olduğu kadar İzmir’i yöneten anlayış için de endişe etmekteyiz. Yine bir örnek olarak Belediyenin projesinin propagandasını yapmak için kullandığı twitter hesaplarına parayla robot takipçi hesaplar almasından İzmirliler olarak utandığımızı söylemekle yetinelim. Bu noktada biz akıldan, bilimden, doğadan ve kentten yana olduğumuzu tekrar tekrar vurgulama ihtiyacı duyuyoruz” dedi.

GÖREVE İADE TALEBİ 
Konulmasının son bölümünde yeni proje hakkındaki  eleştirileri ve talepleri yineleyen Alparslan, “Bu süreçte görev sürgününe uğrayan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer’in eski görevine iade edilmesini talep ediyoruz. Alandaki geçici kaydıyla inşa edilmiş olan hangarların kaldırılıp yerlerinin yeşil alan olarak kent parkına katılmasını talep ediyoruz. Bölgede eğer bir kongre veya kültür sanat merkezine gereksinim varsa bunun Kültürpark’ta değil İzmir'imizin imar planlarında belirlenmiş bir yerinde yapılmasını talep ediyoruz" dedi. 

NEFES ALINAN BİR KÜLTÜRPARK
Alparslan, "Koruma Kurulu'nun altını çizdiği gibi, 31 yıldır Doğal ve 29 yıldır da Tarihi Sit statüsünde olan Kültürpark'ın koruma anlayışı ile üst ölçek kararlarının yeniden değerlendirilmesi için gerekli Koruma Amaçlı İmar Planı yapılmadan, 25 yıl önceki o dönemin ihtiyaçları ile yapılmış olan proje üzerinden bir uygulama yapmak yerine; Kültürpark'ı bir kent parkı olarak ele alan, dayatmacı değil uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak, doğru yönetim modelini içerecek yeni bir Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlanarak Kültürpark'ı gelecek nesillere mümkün olan en yeşil haliyle bırakmak ve İzmirlilerin, her türlü toplumsal ve kültür/sanat etkinliklerinde bulunduğu, bu etkinliklere katılabildiği, kent yaşamı stresinden uzaklaşıp nefes alabildiği  bir Kültürpark talep ediyoruz” şeklinde konuştu.