GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
5 Mart 2016 Cumartesi 09:01

Kukla şöleni Bornova’ya taşındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 10’uncusu düzenlenen ve dünyanın en büyük kukla festivali olma özelliği taşıyan “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”nin Bornova’daki gösterileri Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Kukla Festivali’nin Bornova’daki gösterileri Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Belçikalı sanatçıların Compagnie Romane Kukla Gösterisi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gösteriyi, ilçedeki okullardan gelen minik öğrenciler ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi.

32 ülkeden 58 kukla tiyatrosunun katılımıyla 3 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festival kapsamındaki 65 gösterim İzmir’in çeşitli ilçelerindeki 45 sahnede gerçekleştirilecek. Ayrıca, festival kapsamında kentin en işlek cadde ve meydanlarında Gezici Sanat Kamyonu ile kukla gösterimleri yapılacak.

Bornova’da 5 gösterim olacak
Bornova’da gösterimler 15 Mart’ta Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, 18 Mart’ta -Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi, 4 Mart ve 14 Mart’ ta Atatürk Mahallesi’ndeki Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gezici Sanat Kamyonu ise yine kukla gösterileri ile 7 Mart’ta Bornova Meydan, 18 Mart’ta Bornova Küçükpark’ta olacak.