GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
6 Eylül 2024 Cuma 11:02

Kuaförler Odası’ndan ‘nail art’ açıklaması: Tıbbi operasyon değil!

Güzellik trendlerinde son moda olan ‘nail art’a ilgi ve talep arttı. İzmir Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Sezai Apaydın, “Bunu tıbbi bir operasyon olarak değerlendirmek mümkün değil. Mevcut tırnak biraz inceltiliyor, törpüleniyor. Onun üzerine yapıştırılıyor. Onun dışında tıbbı bir işlem yok. Bazı bünyeler hassasiyet gösterebilir. Kullanılan boyalar, ürünlerden dolayı alerjik reaksiyon olabilir. Çok duymadım böyle olaylar ama zaman zaman şikayetler oluyor” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Son zamanlarda gençler arasında popüler olan nail art (tırnak süsleme sanatı), girişimcileri de harekete geçirdi. Mantar gibi türeyen nail art salonları, özellikle üniversiteli işsizlerin ve ev hanımlarının gelir kapısı oldu.

Egedesonsöz’e konuşan İzmir Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Sezai Apaydın, nail art salonlarındaki artışı değerlendirdi.

‘CİDDİ BİR ARTIŞ VAR’
Apaydın, yaptığı açıklamada “Nail art, tırnak süsleme sanatı. En son Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan’dan sanatçılar Türkiye’ye geldi. Bu iş revaçta oldu. Öncesinde de vardı ancak azınlıktaydı. Şu anda yeni bir moda yaratıldı. Gençler de bu işi çok sevdi. Nail arts salonlarında ciddi bir artış var, mantar gibi türedi” dedi.

‘800 TL’YE TIRNAK YAPTIRILIYOR’
Apaydın, sosyal medyanın etkisiyle nail art modası oluştuğuna değinerek “Çok maliyeti de yok. Gençler bir şekilde para ayırıyor. Fiyatlar 500 TL’den başlayıp 1500 TL’ye kadar çıkıyor. 700-800 TL’ye tırnak yaptırılıyor ve 1-1,5 ay bir süre kalıcılığı var. Sonra biraz tamirat görüyor” ifadelerini kullandı.

‘ÜRÜNLER YÜZDE 100 İTHAL’
Apaydın, tırnak yapımında kullanılan ürünlerin yurt dışından geldiğini söyleyerek “Ürünlerin çoğu Rusya’dan ve Ukrayna’dan, Almanya’dan geliyor. Ürünün kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Genç kadınlar için iyi bir gelir kapısı oldu. Üniversiteyi bitirmiş, iş bulamamış gençler en azından cep harçlığını çıkarmak için bu işe giriyorlar. Çok da başarılı oluyorlar çünkü yoğun bir talep var” şeklinde konuştu.

‘TIBBİ BİR OPERASYON DEĞİL’

Sağlık açısından tehlikeli bir uygulama olmadığını ifade eden Apaydın, şöyle devam etti:

“Belirli sertifikaları almak gerekiyor. Protez tırnak sertifikası da olmak zorunda. Bunu tıbbi bir operasyon olarak değerlendirmek mümkün değil. Mevcut tırnak biraz inceltiliyor, törpüleniyor. Onun üzerine yapıştırılıyor. Onun dışında tıbbı bir işlem yok. Bazı bünyeler hassasiyet gösterebilir. Kullanılan boyalar, ürünlerden dolayı alerjik reaksiyon olabilir. Çok duymadım böyle olaylar ama zaman zaman şikayetler oluyor. Üst tırnağı kapattığı için iç tırnağın sağlığıyla ilgili daha çok sorun çıkabiliyor. Stresten, sıkıntıdan tırnağını yiyen insanlar var. Onlar için bir çıkar yol oldu. Elleri çok bakımsız görünüyordu. Tırnak yaptırarak o hastalıktan da kurtulmuş oldular.”