GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Şubat 2024 Perşembe 13:09

Krizlerin adamı Arda, ‘bana kefil oldu’ dedi, Özel’e sitem etti: Kıymetimiz sonradan anlaşılacak!

Sürekli krizlerle gündeme gelen ve yeni dönemde partisi tarafından aday gösterilmeyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Neden atanmadığımı ben de bilmiyorum. Onu ben de merak ediyorum. 2 yıl önce bize kefil olduğunu söyleyen bir genel başkan var. Kıymetimiz bizden sonra daha da anlaşılacak. Zaman bizi haklı çıkaracak” dedi.

EGEDESONSÖZ- Parti içinde yarattığı krizler ile sık sık gündeme gelen ve yeni dönemde aday gösterilmeyen Halil Arda, açıklamalarda bulundu.

Arda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini aday göstermemesinin nedenini bilmediğini söyledi.

ÖZEL’İN BANA KEFİL OLDUĞUNU SONRADAN DUYDUM
Arda ayrıca 2019’da aday olarak atanmasında Özgür Özel’in etkisi olmadığını ve sonradan kendisine referans olduğunu duyduğunu söyledi. Arda açıklamasında “Neden atanmadığımı ben de bilmiyorum. Bir buçuk, iki yıl önce bize kefil olduğunu söyleyen bir genel başkanımız var. 2019’da aday adayı olduğumda parti içerisinde kimseyle organik bağım yoktu, hiçbir ekibe ait değildim. 2019’a kadar hiçbir yere aday olmadım, vatandaşın talebi üzerine aday oldum. Atama yöntemini kabul ediyorsanız sonuçlarına katlanıyorsunuz. Kefil olduğunu daha sonradan duymuştum. İlk atanmamda etkisi olduğunu sonradan öğrendim. Bugüne geldiğimizde de bir önceki genel başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu 6 ayda bir belediye başkanları çalıştayı yapıyordu, bize sürekli şunu söylerdi: Sadece görevinizi yapın örgüt işlerine burnunuzu sokmayın. Bu benim kendi siyasi felsefemle de uyuyordu. Ben de işimi yaptım. Ben kuvvetler ayrılığına inanıyorum. Beş yıl boyunca il, ilçe örgütü işlerine karışmadım. Neden atanmadığımı bize kimse söylemedi. Ben sadece halkın gözündeki yerime bakıyorum. Nedenini bilmiyorum, genel merkeze sormak gerekiyor. İlçe örgütü ilişkilerinde belediyeciliğimizi etkileyen hiçbir şey olmadı” dedi.

Arda şunları söyledi:

“Partide değişime ihtiyaç olduğunu düşünüyordum, eski genel başkanımızı da çok seviyorum. Değişimden yanaydım. Özgür Bey ile bir hukukumuz vardı, adaylığını açıkladığında ikinci tweeti atan bendim, kendisini destekledim. Kişilere kırgın olabiliriz ama partime kırgın değilim.

Bence beklediğim yönde ilerlemiyor. Çok daha farklı olabilir miydi? Olabilir. Yeni yönetim de yerel seçimi kucağında buldu, tam olarak hazırlanamadıklarını düşünüyorum. Mevcut adayların içinde en iyi adayın ben olduğumu düşünüyorum. Mevcutların içinde en iyisi olduğumu iddia ediyorum, çünkü Gaziemir’in sokağına, insanına, parasına, insan kaynaklarına, hepsine yönelik bilgili ve donanımlıyız.

Yeni adayımız belediye meclis üyesiydi. Beş yıl boyunca belediyenin etkinliklerinde kendisini göremedik, hiçbir yerde olmadı. Belediye meclisinde de Gaziemir ile ilgili önemli kararlar oldu, örneğin; Gıda Kurtarma Derneği vardı, bu dernekle sosyal marketimiz için işbirliği yapmak istedik, ‘hayır’ denildi. Denetim Komisyonu seçimlerinde yaşadığımız sıkıntılar var. Örgütle ilgili meseleler o kadar var ki hepsi geçmişte kaldı hepsinin özüne bakmak lazım. İki yıl boyunca yapılmayan grup toplantıları var.  Grup toplantılarında çoğunluk sağlanmasın diye gelmeyen arkadaşlar şimdi başkanlığa talipler”