GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Aralık 2022 Cumartesi 12:44

Kritik zirve tamamlandı… Toplantıda neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileri bugün Nefes Restoran’da partinin ilçe başkanları ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık olarak 2 saat süren toplantının gündeminde ise yeni il başkanı ile istifa konuları yer aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere kısa bir süre kala partiler içinde yaşanan ‘aday adaylığı’ süreci hız kazandı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü'nde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

ÜST ÜSTE BİR ZİRVE DAHA
Üst üste kritik zirvelerin gerçekleştiği CHP İzmir’de bu kez de Deniz Yücel, İl Yöneticileri Sedredil Coşkuner ve İsmail Yüzer ile birlikte bugün CHP’li ilçe başkanları ile bir araya geldi. Nefes Restoran’da düzenlenen organizasyonda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katılımcılara seslendi.

NELER KONUŞULDU?

ANA GÜNDEM İL BAŞKANLIĞI
Yücel ve ilçe başkanları ile gerçekleştirilen toplantının ana gündeminde yine ‘yeni il başkanı’ konusu yer aldı. İlçe başkanlarına seslenen Yücel’in ‘Önümüzdeki günlerde görev değişikliği içerisine gidebilirim. Ancak ne olursa olsun seçim döneminde yürüttüğümüz çalışmalar hız kesmeden devam etmeli. Benden sonra gelecek arkadaşımızın zaten il yönetimi içerisinden olmasını istiyoruz. Bu konuda genel merkez ile de görüşmelerimiz sürüyor. İl yönetimimizin de isteği bu yönde, sizlerin de bu konuda bizlerle aynı görüşte olmanız çok önemli’ dediği öne sürüldü.

İLÇE BAŞKANLARINDAN DESTEK
Yücel’in söylemleri sonrası ise toplantıda bazı ilçe başkanlarının söz alarak ‘adaylık’ ve ‘yeni il başkanı’ konusunda Yücel’e destek verdiği iddia edildi. İlçe Başkanları’nın ‘Kamuoyunda geçen milletvekilliği adaylığınız için sizi detekliyoruz. Bu konuda şüpheniz olmasın. 5 yıldır yürüttüğünüz görevinizde bunu hak ettiğiniz’ dediği belirtildi. Yeni il başkanlığı için de ‘il içi’ formülüne desteklerini açıklayan ilçe başkanları, ‘Yeni il başkanı kim olacaksa kesinlikle il yönetimi içinden olmalı. Kritik bir seçime gidiyoruz ve uyumlu çalışmak önemli. Mevcut il başkan yardımcıları ile uyuyumumuz oldukça iyi, bunun bozulmasını ve sorun yaşanmasını istemeyiz’ dediği iddia edildi.

KULİSLERDE NELER YER ALIYOR?

GÖZLER YÜCEL’DE
Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in il binasını ziyareti sonrası ‘yeni adımlar atabilirim’ diyerek milletvekilliği aday adaylığı sinyalini vermesi sonrası istifasına kesin gözüyle bakılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önümüzdeki hafta Salı ya da çarşamba günü kararını açıklaması bekleniyor.

İSTİFANIN GECİKME NEDENİ YENİ BAŞKAN
Milletvekili olma arzusu geçmişten beri bilinen ancak gerek il yönetimi içinde yaşadığı sıkıntılar, gerekse örgütten son dönemlerde alamadığı destek ile ilçe meclis gruplarında yaşanan çatlaklar nedeniyle beklemeye geçen Yücel, genel merkez ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası yeniden milletvekilliği için harekete geçme kararı almıştı. Genel merkezden olumlu dönüş alan Yücel adaylığını yakın çevresine ve il yönetimine açıklamıştı.

YÖNETİM İÇİ İSTENİYOR ANCAK…
Sık sık kulis çalışmaları yürüten ve genel merkez ile de yeni il başkanını belirlemek için görüşmeler yürüten Yücel’in il yönetimi içinden yeni başkanın seçilmesinin istediği öğrenildi. İl yönetiminin de  sık sık bu talebi dile getirilirken genel merkezin bu fikre sıcak bakmadığı kulislere yansıdı.

Edinilen bilgilere göre Deniz Yücel'in de ismine sıcak baktığı CHP İzmir eski Milletvekillerinden Erdal Karademir ile genel merkez düzeyinde nabız yoklandığı kaydedildi. Yücel'in Karademir'in ismine sıcak bakmasına rağmen son an kadar yeni başkanın il başkan yardımcıları arasından seçilmesi için kulis çalışmalarını da arttıracağı iddia edildi.