GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Nisan 2016 Perşembe 18:19

Köy mallarında yeni kriz: Bu kez CHP’li başkan satıyor!

Kentte CHP ile AK Parti arasında büyük tartışmalara yol açan köy malları krizinin yeni adresi Dikili… Başkan Tosun Meclis’ten 47 taşınmaz için satış yetkisi aldı. AK Parti’den tepki, CHP İl Yöneticisi Özen’den ‘müdahale’ mesajı var!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir’de CHP ile AK Parti arasında büyük tartışmalara neden olan köy malları krizi bu kez Belediye Meclisi’nde alınan kararla Dikili’de patlak verdi!

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ikisi tarla 45’i arsa olmak üzere toplam 47 taşınmazın satışı için Meclis’ten yetki aldı.

Satışı planlanan araziler Bademler, Zeytinli, Yağşıbey, Bahçeli, Kızılçullu, Kabakum başta olmak üzere neredeyse ilçenin tüm köylerine yayılıyor.

Başkan Tosun’a muhalif CHP’li Meclis Üyeleri Nazire Kösten, Gazi Akıncı ve Adil Kırgöz kararı protesto için oturuma katılmazken, AK Partili üç Meclis üyesi de karara şerh koydu.

Oy çokluğuyla Başkan Tosun’a satış yetkisi verilmesinin ardından Egedesonsöz’e konuşan AK Partili Meclis Üyesi Önder Akşengür, “Belediye malını sattığı köyde hiçbir yatırım yapmıyor. Yani bu malları köye hizmetin karşılığında satmıyor. Ne yazık ki şimdiye kadar Maliye’ye olan borçları arsa satarak, SGK’ya olan borçları tarla satarak ödedik. Borcu satarak kapatma mantığı hakim… Buna karşıyız. Köy mallarının satılmasına itiraz ettik” dedi.



ÖZEN’DEN ‘MÜDAHALE’ MESAJI
Öte yandan Tire’de CHP’li belediyenin köy malları satış kararına karşı duruşuyla ses getiren ve AK Partili belediyelerin kentte daha önce bu yönde aldığı kararlara da sert eleştiriler getiren CHP İl Yöneticisi Yücel Özen’den de Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a manidar mesajlar geldi.

Özen, “Meclisten alınan sadece satış yetkisidir. Bu satışı CHP’li bir belediye başkanı asla gerçekleştiremez. Bununla ilgili de gerekirse kurullarımızda değerlendirme yapar, müdahale ederiz” diye konuştu.