GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Eylül 2024 Çarşamba 08:25

Kordon esnafı ikna oldu: Berlin duvarı gibi değilmiş!

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, deniz suyu taşkınlarına karşı Kordon’da yapılması planlanan duvarla ilgili yaptığı “Berlin Duvarı gibi” benzetmesi sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Hasibe Velibeyoğlu tarafından bilgilendirildi. Şanlı, projeyi tüm ayrıntılarıyla öğrendiklerini, Berlin Duvarı gibi olmadığını gördüklerini, bu projede Başkan Tugay’ın arkasında olduklarını söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’in Kordonboyu’nda deniz suyunun yükselmesi sonucu sık sık yaşanan taşkınlara önlem amacıyla bölgede hayata geçirilmek istenen projeyi değerlendiren Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Berlin Duvarı gibi bir şey… Dünyanın hiçbir yerinde duvarın denizi, insanların duvarı seyrettiği bir sahil şeridi yoktur” eleştirisini getirmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın projeyi gözden geçirmesi tavsiyesinde bulunan Kordon esnafının Başkanı Şanlı, Kent Tarihi ve Tanıtımı dairesi Başkanı Hasibe Velibeyoğlu tarafından bilgilendirildi. Velibeyoğlu ve yardımcısının projeyle ilgili yaptığı sunum sonrası ikna olan Başkan Şanlı, “Berlin Duvarı gibi değilmiş” açıklamasında bulundu.

BARİYER, DENİZLE KIYI ARASINDA DOĞAL YAPIYI BOZMAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının Kordon esnafını bilgilendirme çabalarını takdirle karşıladıklarını belirten Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, şu bilgileri aktardı:

“Hasibe Velibeyoğlu hanımefendi ve yardımcısı, geldiler projelerle ve her şeyi tüm detaylarıyla anlattılar. Projenin nasıl işler hale geleceğini anlattılar. Bariyer çalışmasının denizle kıyı arasında, doğal yapıyı bozmayacak şekilde yapılacağını ifade ettiler. Estetik kaygılar gözetilerek yapılacağını dile getirdiler. Deniz seviyesinin yükselmesine bağlı olarak suyun kara tarafına ulaşmasını engelleyecek şekilde dizayn edileceğini, hareketli bariyerlerin, koruyucu özelliklerini anlattılar. Bu bariyerler, anladığım kadarıyla, denizin yükseldiği dönemlerde devreye girecek ve deniz suyu taşkınlarına karşı önlem alacak. Bariyerlerin yerleştirileceği alanların, deniz seviyesinin en düşük ve taşkın riskinin olduğu yerler olacağını öğrendik. Aynı zamanda proje, deniz suyu tahliye kanalları ve drenaj sistemlerinin iyileştirilmesini öngörüyor, suyun tahliyesini hızlı bir şeklide sağlayacak. Böylece taşkın riskini en aza indirecek. Açıkçası ikna oldum ve projeye olan güvenimiz arttı.”

KORDON ESNAFI OLARAK BAŞKANIMIZIN ARKASINDA DURACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a, Kordon’a yönelik bu projeden dolayı teşekkür eden Başkan Ömür Şanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir proje, yıllardır üzerinde durduğumuz bir konuydu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a, duyarlığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Nezaket gösterip gelerek bizi projeyi tam detaylarıyla anlatan Daire Başkanımız Hasibe Hanıma da çok teşekkür ediyorum. Gördük ki, bize anlatıldığı gibi değilmiş. Çizimleri, işin aslını öğrendikten sonra içimiz rahatladı. Öyle Berlin Duvarı gibi bir şey olmadığını gördük. Projenin hayata geçirilmesi anlamında, Kordon esnafı olarak Başkanımızın arkasında duracağız. İnşallah bundan sonra kentimizde, Kordon’umuzda su taşkınları olmaz, Kordon bu tür olaylarla gündeme gelmez. Bu yapılan güzel projenin nasıl çalıştığıyla ilgili haberleri konuşacağımızı düşünüyorum”