GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Aralık 2019 Pazartesi 12:02

Kongreler sürerken o ilçede flaş gelişme: Başkan adayı yarıştan çekildi!

Kemalpaşa İlçe Başkan Adayı olan Vedat Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yarıştan çekildiğini kamuoyuna duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor. Sürecin ikinci etabı olan ilçe kongreleri İzmir’de 14 ve 15 Aralık tarihlerinde gerçekleşen 6 seçimle başladı.

Her geçen gün kulislere ilçeler özelinde gelişmeler yansırken ayrıca bazı isimler de adaylıklarını ilan ediyor.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’ye kaptırılan, 31 Mart 2019 tarihindeki sandık mesaisinde ise geri kazanılan Kemalpaşa’da örgüt seçimi için hareketlilik başladı. Bol adaylı bir seçim sürecinin yaşanacağı ifade edilirken Vedat Uğur net bir çıkışta bulunmuştu. Partide yıllarca meclis üyeliği görevini yürütmüş olan Uğur, ilçe başkanlığına talip olmuştu. Fakat sonrasında Uğur şok bir çıkışa imza attı ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yarıştan çekildiğini ilan etti.

Uğur, “Sevgili partililerim. Hepinizin bildiği gibi bir süredir Kemalpaşa ilçe başkanlığı için çalışmalar yapmaktayım. Dün itibariyle bir kişinin sosyal medya hesabından diğer muhalif adayı oldukça öven, destekleyici, tarafıma ise gerçek dışı hakaretler içeren bir yazı yayınlanmıştır. Nezaket ve centilmenlik içinde geçmesi gereken ilçe başkanlığı yarışı amacından sapmıştır. Bu nedenlerle her kademesinde görev yapmaktan gurur duyduğum CHP’de Kemalpaşa ilçe başkanlığı yarışından hiçbir görev talep etmeden (ilçe yöneticiliği, il delegeliği gibi)çekiliyorum. Partim ve sevenlerim için hayırlı olmasını diliyorum. Av. Vedat Uğur” notunu paylaştı.