GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Temmuz 2023 Salı 18:05

Kongre takvimi öncesi kritik karar… CHP'den ‘yerel seçim’ talimatı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yerel seçimler öncesi il ve ilçe yönetimlerinde yer alacak isimlerin belediye başkanı adayı olmayacağına karar verdi. İlçe ve il yönetimlerine gönderilen yazı ile belediye başkanlık adaylığı isteyen isimlerin kongre sürecinde görev almaması gerektiği vurgulandı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan kongre süreci ile birlikte yerel seçim çalışmaları da hız kazanmış durumda. Bir çok siyasetçinin ismi kongre ve yerel seçimler için kulislerde dolaşırken, CHP Genel Merkezi kritik bir genelge yayımladı.

Milletvekilliği seçimleri öncesi de aday adaylığı için benzer bir genelge yayınlayan CHP’de bu kez de CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın imzası ile yayımlanan metin ile ilçe ve il yönetimlerinde yer alan isimlerin belediye başkan adayı olarak değerlendirilmeyeceği belirtildi.

Gönderilen ilgili bildiri şu şekilde;

“Merkez Yönetim Kurulumuzun 6 Haziran 2023 tarihli kararıyla kongreler takvimi başlamıştır.

İlçe kongresi delege seçimlerinin bitiminin ardından ilçe ve il kongreleri yapılacaktır.

Yapılacak olan ilçe ve il kongrelerinde; ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi, il başkanı, il yönetim kurulu üyesi ve il disiplin kurulu üyesi olarak seçilecekler, 2024 yılında yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçiminde BELEDİYE BAŞKANI, BELEDİYE MECLİS ÜYESİ veya İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ adayı olarak DEĞERLENDİRİLMEYECEKTİR.

Gereği için bilgilerinizi rica eder, iyi çalışmalar dileriz.”