GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Aralık 2019 Çarşamba 14:49

Kongre öncesi flaş gelişme: Uzlaşı olacak mı?

CHP’de devam eden kongre sürecinde ilçelerde ortaya çıkan fotoğraf sonrası durum netleşirken sürpriz bir gelişme yaşandı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel buluştu. Buluşmada, İzmir’in tek adayla kongreye gitmesi konusu masaya yatırıldı. Öte yandan, şimdiye kadar iki farklı yapı olarak yarışan parti örgütünün birleşebileceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçelerle birlikte devam eden kongre sürecinin İzmir’deki boyutu sürüyor. Metropol ilçelerin büyük bölümünün kongresini tamamladığı İzmir örgütünde fotoğraf büyük oranda netleşti. Parti, mavi ve beyaz listeler üzerinden ikiye bölünürken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İl Başkanı Deniz Yücel’e sıcak bakmadığı ifade edilmişti. Soyer’in Yücel’e karşı uzun süredir gösterdiği soğuk yaklaşım büyük oranda ortadan kalktı. Aradaki buzlar yoğun görüşme ve ilçelerde çıkan fotoğrafın ardından erimeye başladı. Yücel’e ayrıca Soyer’in bu süreçte yanında duran CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Milletvekili Murat Bakan gibi isimler de olumlu bakmıyordu.

Başından bu yana CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı ve eski İl Başkanı Ali Engin gibi isimlerin açık desteğini alan İl Başkanı Yücel’e Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç gibi isimler de destek veriyordu.

Yapılan uzun süreli diplomasi görüşmelerinin ardından taraflar bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel buluştu. Büyükşehir Belediyesi’ndeki görüşmede İzmir’in durumu, ilçelerde ortaya çıkan fotoğraf, dengeler, genel merkez ilişkileri masaya yatırıldı. Soyer’in gelinen durum itibariyle Yücel’in başkanlığında bir il yönetimine sıcak baktığı belirtilirken Nalbantoğlu ve Bakan gibi Soyer’in etrafındaki siyasi aktörlerin de olumlu görüş bildirdiği dile getirildi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, delege seçimlerinden bu yana adı Yücel’in karşısında il başkan adayı olarak dillendirilen Devrim Barış Çelik isminin de rafa kalktığı ifade edildi. Partide milletvekili aday listesinde de yer alan Çelik’in bir sonraki aşamada kurultayda İzmir örgütü tarafından Parti Meclisi’ne (PM) önerilecek isimler arasında yer alması bekleniyor.