GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ocak 2024 Salı 18:03

Konak’tan Milli Eğitim’e dev tahsis!

Konak Belediyesi Meclisi, Güney Mahallesi’ndeki taşınmazı 25 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis etti.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi’nin 2024 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki oturum Başkan Abdül Batur yönetiminde yapıldı. İlçe adına önemli konuların konuşulduğu toplantıda mecliste başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler ise meclis üyelerinin oyuna sunuldu. 

Toplantının başında Konak Belediye Meclisi’nin 2023 verileri paylaşıldı. Meclis’in geçen yıl 25 oturum gerçekleştirerek 232 karar aldığı, ve oy birliği ile 226 kararın , oy çokluğu ile alınan karar sayısının 6 olduğu kaydedildi.

Mülkiyetinin belediyeye ait olduğu Güney Mahallesi’ndeki taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğüne 25 yıl süre ile tahsis edilmesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Konak Belediyesi Meclisi'nde 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesine istinaden ‘Denetim Komisyonu’nun seçimi yapıldı. CHP Grubu, Nesrin İlkutlav, Ahmet Yıldız, Burhan Yılmaz, Hamit Mumcu’yu önerirken, AK Parti Grubu ise İsmail Özen’i önerdi. Yapılan kapalı oylamada son denetim komisyonu belirlendi.