GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Şubat 2018 Perşembe 12:47

Konak'ta taksi dolmuşlar kalkıyor mu?

İzmir büyükşehir Belediyesi’nin şehir içinde hayata geçirdiği raylı sistem ulaşımı İzmir Tramvayı’nda çalışmalar sürüyor. Deneme seferleri başlayan Konak’ta güzergah üzerinde bulunan dolmuş hatlarında düzenleme yapılacak.

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımını sürdürdüğü Karşıyaka Tramvayı’ndan sonraki proje olan Konak Tramvayı’nda sona gelindi. Hat üzerinde inşaat çalışmalarında son rötuşlar yapılırken deneme seferleri de başladı. Yüklenici firma Gülermak A.Ş ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinin yaptığı teknik testlerin ardından yarın (Cuma) günü sadece basın mensuplarının katılacağı deneme seferi başlayacak.  

Saat 11:00’da Halkapınar’dan hareket edecek olan tramvay Üçkuyular’a kadar gidecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları da yer alacak. Hem güzergah anlatılacak hem de son çalışmalar hakkında bilgiler verilecek.

ÜÇ GÜZERGAH ETKİLENECEK
Öte yandan, Konak Tramvayı’nın güzergah çalışmasının ardından dolmuş hatlarında da düzenleme çalışmalarının startı verildi. Konak’tan hareket eden ve Alsancak, Kahramanlar ve Tepecik’e giden dolmuşların hatları için de yoğun görüşme trafiği yapılıyor. Tramvay hatlarıyla çakışan başta Konak-Alsancak hattının Talatpaşa ve Cumhuriyet Meydanı kısımlarında yeni düzenlemeler düşünülüyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın belediye ile yaptığı görüşmeler ise devam ediyor. Alsancak’ta son durakları olan Kahramanlar ve Alsancak dolmuşlarının sayısı 40’ı buluyor. Yolcu kapasitesi ve çalışma koşulları açısından yoğun olan güzergah tramvay ile birlikte yeniden düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da yaptığı çalışmanın bir benzeri olan güzergah değişikliğinin burada da yapılması düşünülüyor. Farklı alternatif güzergahlar ve yollar üzerinde fikirsel olarak çalışmalar da devam ediyor. Öte yandan, taksilerin bir kereye mahsus sarı taksi olarak duraklara çıkma hakkı da bulunuyor.

SON KARAR KOCAOĞLU’NUN
Belediyenin yetkili birimleriyle esnaf odasının yapacağı görüşmelerden çıkacak olan güzergah teknik inceleme ve raporun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önüne gelecek. Son kararı, Başkan Kocaoğlu verecek.  Esnafın mağdur edilmemesi yönünde görüş bildirdiği öğrenilen Kocaoğlu’nun bu konuyla ilgili tek çekincesinin taksi ve tramvay yollarının kesiştiği noktalarda olası trafik sıkışıklığı olduğu biliniyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle toplantı yapacaklarını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Esnafımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de kentin ulaşımı için önemli yatırımları var. Burada anlayışımız, ortak bir çözüm yolu bulmaktır. Kimsenin mağdur olmayacağı, herkesin karar sonucunda mutlu olacağı bir çalışmanın ortaya çıkmasını umuyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Belediye ile temas halindeyiz. Alternatif güzergahları yetkililere sunacağız” dedi.