GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mayıs 2024 Cuma 15:35

Konak'ta rozet günü... DEVA'dan CHP'ye geçtiler!

DEVA Partisi İzmir il yönetiminden ve Konak ilçe yönetiminden 83 isim CHP’ye geçti. Yeni gelen üyelere CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda rozet takıldı. İlerleyen günlerde katılacak olan üye sayısının 200’e ulaşacağı belirtildi. Rozet töreninde açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Özellikle yerel seçimlerden CHP’ye çok güçlü katılımlar görüyoruz. Partimiz büyüyerek katlanıyor. Bir yıl sonraya üye sayımızı iki katına çıkarma hedefiyle yol alıyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim sürecinde ve genel başkanlığa seçildikten sonra ‘baba ocağı’ çağrısı yapmıştı.

- CHP'YE GEÇENLERE ELEŞTİRİ: SEÇİM DÖNEMİNDE OTURDULAR!

Yerel seçimlerin ardından İzmir’de partiler arası transfer haberleri yer almaya başladı. Son olarak DEVA Partisi Konak ilçe yönetimi ve İzmir il yönetiminden CHP’ye geçişler yaşandı. CHP’ye geçen 83 üyeye CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda rozet takma töreni düzenlendi. İlerleyen günlerde gelecek olan üye sayısının 200’e ulaşacağı belirtildi.

Rozet törenine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

İLGAZİ: KONAK SİYASETİNİN MİHEN TAŞI ARAMIZA KATILIYOR
Törende konuşma yapan İlgazi “Bugün çok önemli günlerden bir tanesi. Özel’in genel başkanlığı aldığı gün kadar heyecanlıyım. Konak siyasetinde mihenk taşı olan bir aile bugün aramıza katılıyor. Ali Rıza başkanla ile genel seçimlerde hep el ele ve kol kola çalıştık. Sizinle beraber örgüte güç katacağına inanıyorum” dedi.

MUTLU: YAN YANA YÜRÜDÜĞÜMÜZ DOSTLARIMIZLA AYNI PARTİ ALTINDAYIZ
Başkan Mutlu ise, “Birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz, toplumsal özgürlükler için yan yana yürüdüğümüz dostlarımızla aynı partide buluşmak çok heyecan verici. Aynı parti altında yürüteceğimiz mücadele için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

ASLANOĞLU: HEDEFİMİZ BİR YIL SONRA İKİ KATI ÜYE
Aslanoğlu ise yaptığı açıklamada, “Genel başkanımız burası baba evi diyor. Günler geçince baba evinde büyüyenler bazen uzakta oluyor ama günü gelince geri geliyorlar. Baba evine geri dönen arkadaşlarımıza hoş geldin diyoruz. Özellikle yerel seçimlerden CHP’ye çok güçlü katılımlar görüyoruz. Partimiz büyüyerek katlanıyor. Bir yıl sonraya üye sayımızı iki katına çıkarma hedefiyle yol alıyoruz. Başka partilerde ülke çıkarlarına mücadele etmiş tüm arkadaşlarımızı CHP saflarına davet ediyoruz, iktidara yürümeye davet ediyoruz” dedi.

UYGUR: CHP DEMOKRASİ’NİN ALTIN ORANIDIR
DEVA Partisi Konak Belediye Başkan adayı Ali Rıza Uygur ise, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. CHP demokrasinin ana direğidir, altın oran CHP’dir. Özel’in çağrısına uyduk. Baba evimize geldik, güç katmaya geldik” açıklamalarında bulundu.