GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mart 2021 Pazar 13:00

Konak'ta 'muhtarlara nakdi destek' önerisine komisyondan ret!

AK Parti grubu tarafından Konak Belediyesi'nde Meclis gündemine getirilen 'muhtarlara nakdi destek' önerisi içi ilgili komisyonlar kararını verdi. Nisan ayı olağan Meclis oturumunda görüşülmesi beklenen madde, Plan ve Bütçe il Hukuk Komisyonu'nunda oy çokluğu ile reddedildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Ocak ayı olağan Meclis oturumunda AK Parti grubunun önerisi ile gündeme gelen Konak İlçesi sınırları içerisinde yer alan muhtarlara nakdi destek yardımı yapılma önerisi için karar çıktı.

Konak Belediyesi'nde yer alan Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin önerileri ile ilçe sınırları içerisinde bulunan kahvehanelere 350 TL nakdi destek verilmesi önerisi sırasında AK Parti ve CHP sıraları arasında gerginlik yaşanmıştı. AK Partili Melis üyeleri, kahvehanecilere nakdi destek verilmesi  önerisini 'muhtarlara da nakdi destek yapılırsa destekleriz' şartı koyması sonrası Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, verilen 'muhtarlara nakdi destek' önerisinin ilk olarak komisyonlara gitmesi gerektiğini belirtmişti.

MADDE REDDEDİLDİ
Şubat ve Mart aylarında komisyonlarda yer alan gündem maddesi ise Nisan ayı olağan Meclis oturumunda komisyonlardan gönderildi. Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonu'nda görüşülen 'muhtarlara nakdi yardım' önerisi, oy çokluğu ile reddedildi.

Komisyonlardan gönderilen madde şu şekilde;

"İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Mahalle Muhtarlarına nakdi yardım yapılmasının oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin ilişkin Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonu raporu."